Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Policisté budou jezdit v elektromobilech BMW. Schneider Electric poskytne dobíjecí stanice

Společnost Schneider Electric podporuje rozvoj elektromobility v Česku, zejména systémem nabíjecích stanic a kompletní zákaznickou podporou.

Dobíjecí stanice Schneider Electric
Dobíjecí stanice Schneider Electric

Pokračuje rovněž v partnerství s přední evropskou automobilkou BMW, která nyní připravila pro Policii ČR a vybrané městské policie program bezplatné zápůjčky elektromobilů BMW i3 na šest měsíců nebo do ujetí 6 tisíc kilometrů.

Cílem je dobíjení elektromobilů na veřejných místech

„Zatímco BWM chce modelově ukázat možnost reálné nasazení ekologických a čistě elektrických vozidel, my se angažujeme v problematice dobíjecích stanic, staráme se o kompletní servis, instalaci a údržbu. Naším dlouhodobým cílem je uživatelsky bezpečné a jednoduché dobíjení elektromobilů v pohodlí domova, na veřejných parkovištích u obchodních center nebo benzinových pump,” říká Leoš Kabát ze Schneider Electric, specialista na elektromobilitu a dodává: „I když aktuální zápůjčka policejních elektromobilů překračuje náš společný projekt The Mobily House, tuto konkrétní aktivitu BMW vítáme, sdílíme stejné vize a jsme připraveni poskytovat budoucím zákazníkům automobilky plnohodnotnou podporu.“

Legislativa a dotace jako stimuly pro rozvoj elektromobility

Rychlost vývoje elektromobility v Česku nezávisí jen na technologiích, neméně důležitá je podpůrná legislativa a další stimuly. Může jít například o slevy na dani z koupeného elektromobilu, levnější parkovací karty nebo povolení využívat pruhy pro autobusy a taxi. Výrazný vliv mohou mít podle Leoše Kabáta ze Schneider Electric také dotace krajů a obcí na nákup elektromobilů, aut na CNG a plug-in hybridů (až 220 tisíc korun na osobní EV, plug-in 200 tisíc korun). Připravuje se rovněž dotační program pro fyzické osoby, který je dnes dostupný například na Slovensku.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama