Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

StruxureWare od Schneider Electric lídrem v Magickém kvadrantu Gartner a zároveň v IDC v reportu MarketScape

Společnost Gartner umístila řešení StruxureWare na pozici lídra v Magickém kvadrantu v oblasti Data Center Infrastructure Management, a to již druhým rokem po sobě. Oceněna byla jak komplexnost vize celého řešení, tak schopnost tuto vizi realizovat.

Schneider Electric považuje toto ocenění za potvrzení schopnosti poskytovat plně integrované DCiM řešení - od běžného nasazení v IT až po komplexní řešení v rámci kritických provozů. Vždy přitom nabízí maximální viditelnost a široké možnosti řízení a automatizace provozních i strategických požadavků koncových uživatelů. Je tak zajištěno dosažení energetických a provozních úspor a tím i zlepšení celkové výkonnosti podniku.

Výsledky hodnotící analýzy IDC k StruxureWare

Analýza IDC MarketScape hodnotí řešení StruxureWare díky jeho vlastnostem a široké instalované bázi jako logickou volbu pro rozšíření zařízení a funkcí pro správu napájení a chlazení. Zejména vyzdvihuje jeho schopnost poskytnout manažerům komplexní pohled na celé datové centrum v reálném čase, který potřebují pro optimalizaci efektivity, výkonu a agility. Mohou tak v podstatě přeměnit své datové centrum z továrny na náklady na pohonnou jednotku celého byznysu. Pro Schneider Electric je toto uznání dalším potvrzením vedoucího postavení v oblasti poskytování inteligentního a spolehlivého softwaru a servisních řešení, které dokážou čelit rostoucím požadavkům dnešního byznysu a posunout ho kupředu.

Datová centra jako esenciální prvek byznysu

Internet věcí, big data, cloud computing a řada dalších aktuálních trendů kladou stále větší nároky na IT infrastrukturu a jsou příčinou masivního růstu potřeby datových center. Ty se tak stávají esenciálním prvkem současného byznysu. „Aby zodpovědní manažeři mohli dělat správná rozhodnutí ve správnou chvíli, dostávají do rukou DCIM nástroje, které jsou základem jejich úspěchu a dokážou prostřednictvím analýz a přehledů využít v byznysu možnosti moderních informačních technologií. O to více nás těší, že právě naše řešení StuxureWare potvrzuje své výsadní postavení na trhu v tomto klíčovém segmentu,“ řekl František Mikeš, obchodní ředitel divize ITB Schneider Electric.


Co umí řešení StruxureWare

Řešení StruxureWare pro datová centra jednoduše integruje podnikovou energetiku, řízení budov, chlazení a kritické napájení, čímž umožňuje holistický přístup v oblasti řízení jakéhokoliv datového centra a poskytuje kompletní přehled a schopnost práce s reálnými daty. Schneider Electric věří, že díky řešení StruxureWare mohou uživatelé mnohem snadněji a sofistikovaněji optimalizovat využití, dostupnost, spolehlivost, energetickou spotřebu a náklady datových center, čímž dosáhnou ideální rovnováhy vysoké dostupnosti dat a provozní efektivnosti, a to v rámci celého životního cyklu datového centra, včetně fází designu, výstavby, provozu, hodnocení či plánování.

Kompletní report Gartner Magic Quadrant
Kompletní report IDC MarketScape.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.