Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Představení společnosti ELKO Lighting, s.r.o.

Trend ekologického svícení a rozšíření základního sortimentu o specifické zboží – bezdrátově řešené LED žárovky, LED trubice a panely, napomohl vzniknout mladé dynamické společnosti ELKO Lighting, s.r.o. se sídlem v Holešově, která od roku 2010 nabízí kompletní sortiment zboží a s ním související služby a řešení.

O společnosti

Působení společnosti na trhu navazuje na tradici a zkušenosti úspěšné společnosti ELKO EP, s.r.o., která již 20 let vyvíjí a vyrábí elektronické ovládací prvky.

ELKO Lighting tak nabízí široký sortiment LED světelných zdrojů, ale poskytuje i odborné poradenství a návrhy na integraci kompletního elektrického ovládání každé domácnosti nebo administrativních prostor.

Cílem společnosti je dodávat kvalitní, ale zároveň cenově dostupné LED světelné zdroje a současně poskytovat služby na velmi vysoké úrovni – vždy ke spokojenosti zákazníka. „Naším posláním je stát se partnerem v oblasti perspektivního LED osvětlení a tomu podřizujeme veškeré naše snahy a aktivity,“ uvedl Martin Gahura, jednatel společnosti.

Novinky v sortimentu

V sortimentu ELKO Lighting jsou zastoupeny kompaktní LED zdroje klasické, stmívatelné, svíčkového tvaru, baňkového tvaru, reflektorové LED zdroje, trubicové LED zdroje, dokonce i atraktivní a žádané světelné panely (čtvercové i obdélníkové) a také LED a LED RGB pásky a hliníkové profily. V současné době je stávající sortiment světelných zdrojů rozšířen o několik novinek v oblasti LED zdrojů s paticemi E27 i GU10, reflektorových i speciálních LED zdrojů.

Velmi atraktivní se stává nejvýkonnější stmívatelný kompaktní LED zdroj (DLB-E27-1060-2K7, DLB-E27-1060-5K), jenž poskytuje světelný tok 1060 lm při příkonu 13 W. Světelný zdroj s vysokým měrným světelným výkonem (81,5 lm/W) plnohodnotně nahrazuje 75W klasickou žárovku, díky čemuž lze LED zdroj instalovat do prostor vyžadujících mnoho světla.

Velkou novinkou je také speciální kompaktní LED zdroj s označním LBG-E27-806-2K7. Nepřehlédnutelný je pro svůj tvar Globus – design a velikosti (průměr 95 mm). Globus s příkonem pouhých 11 W v poměru ke světelnému toku 806 lm poskytuje vysoký měrný výkon 73,3 lm/W.

LED světelné zdroje LSL-GU10-350-3K a LSL-GU10-350-5K jsou k dispozici se světlem jak teple bílé barvy s teplotou chromatičnosti 3 000 K, tak i neutrálně bílé barvy s 5 000 K. Uvedené typy při příkonu 6 W plnohodnotně nahrazují 50W halogenovou žárovku.

Do sortimentu byly zařazeny i zápustné dolnozářiče (downlight). LED zdroje určené do podhledu pro zapuštěnou montáž jsou nabízeny ve třech verzích (14 W, 24 W, 27 W) přičemž každá varianta je se světlem jak neutrálně bílé barvy (5 000 K), tak teplé bílé barvy (3 000 K). Světelný tok dolnozářiče je v závislosti na příkonu 800, 1200 a 1600 lm. Dolnozářič je možné využít v kancelářích, skladech, obchodech i technických místnostech.

Světelné zdroje, jejichž specifikem je široký úhel světelného svazku, rovněž rozšířily sortiment společnosti. Kompaktní LED zdroj LBWB-E27-530-2K7 s úhlem světelného svazku 265° i reflektorový LED zdroj LSWL-GU10-200-3K s úhlem světelného svazku 110° velmi dobře rozprostřou světlo i ve větších prostorech. Jsou tedy vhodné pro běžné použití v domácnosti, administrativních budovách, ale i v jinak využívaných větších prostorech.

Architekty, designéry, ale i prosté milovníky čistého prostoru jistě potěší možnost pořídit si světelné zdroje zcela nenápadné. Mnozí ocení výjimečnost speciálních LED světelných zdrojů.

Nespornou výhodou společnosti ELKO Lighting, s.r.o. je její přítomnost přímo u zdroje veškerého zboží a služeb – díky tomu zákazníkům ručí za celou zakázku od návrhu vhodných svítidel, přes možnosti jejich ovládání (i vzdáleného) až po kombinaci s kompletní elektroinstalací.

LED světelný zdroj tvaru Globus – design (průměr 95 mm)
LED světelný zdroj tvaru Globus – design (průměr 95 mm)
LED světelný zdroj s 350 lm
LED světelný zdroj s 350 lm
LED světelný zdroj s širokým úhlem svitu 265˚
LED světelný zdroj s širokým úhlem svitu 265˚

Čím se liší ELKO Lighting, s.r.o. od ostatních výrobců a prodejců:

  • na všechny světelné zdroje poskytuje záruku pět let,
  • nabízí kompaktní LED zdroj v klasickém provedení s největším světelným tokem,
  • umí světla ovládat vzdáleně, např. ze smartphonu (dotykem) nebo PC (aplikace),
  • nabízí kompletní službu – odborné poradenství, návrhy zapojení, vlastní sklad zboží,
  • má dvacetiletou tradici a zkušenosti mateřské společnosti ELKO EP

Kompletní sortiment s možností okamžitého objednaní najdete na www.elkolighting.cz.

 
 
Reklama