Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Svět chytrých domácností – více pohodlí, bezpečí a vyšší úspory energií (II)

Inteligentní jádro systému - Alpha IP přístupový bod

Alpha IP přístupový bod je řídící jednotkou a především místem vstupu do světa inteligentní domácnosti.

Alpha IP přístupový bod propojuje chytré telefony s cloud serverem, na kterém jsou uloženy všechny systémové komponenty pro přenos konfigurace a operačních příkazů z Alpha IP aplikace. Přístupový bod je nainstalován během pár minut. Komponenty pro vytápění, osvětlení a zabezpečení inteligentní domácnosti jsou potom nainstalovány a nastaveny individuálně.


Alpha IP podlahové vytápění - Podlahové topení plně pod kontrolou

Řešení pro vytápěcí systémy s podlahovým topením v inteligentních domácnostech
Nové domy mají většinou podlahový vytápěcí systém z důvodu úspory energie a komfortu provozu. Tento systém je někdy též současně používán pro vytápění i chlazení. Komponenty Alpha IP podlahového topení jsou ideální pro tento účel, ale i pro stávající systémy, které jsou většinou nedostatečně řízené. Velkou výhodou tohoto systému je, že dokáže fungovat samostatně i bez přístupového bodu. Může být však, ale kdykoliv vylepšen na rozsáhlý systém inteligentních domácností.


Přehled komponentů

  1. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s velkým displejem zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojovacího modulu. Zaručuje tak přesné nastavení teploty.
  2. Alpha IP analogový prostorový termostat
    Analogový prostorový termostat Alpha IP zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojovacího modulu vytápěcího systému. Ideální pro místa, kde není potřeba nastavovat teplotu přes chytrý telefon.
  3. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem (model S)
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s displejem (model S) může být nainstalován přímo do systémů vypínačů jiných výrobců (Berker, ELSO, Gira, Merten, JUNG) nebo na stěnu. Zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně tyto hodnoty odesílá do připojovacího modulu vytápěcího systému.
  4. Alpha IP snímač dveří / oken
    Alpha IP optický snímač dvěří / oken používá infračervený senzor pro registraci stavu oken. Vytápění je přerušeno pokud jsou okna otevřená, například, když se v místnosti větrá.
  5. Alpha IP připojovací modul, 24V / 230V, 6 / 10 vytápěcích zón
    Inteligentní, samovzdělávací, vytápěcí jednotka je dostupná v různých variantách. Některé z mnoha výhod připojovacího modulu je přepínání mezi vytápěním a chlazením, velmi užitečná Start / Stop technologie a nebo také automatické vyrovnávání zátěže.
  6. 6 Alpha IP Multi IO Box
    Účelem Multi IO Boxu je zvýšit funkčnost Alpha IP připojovacího modulu, tak aby zahrnoval například ovládání čerpadla, zdroje tepla a odvlhčovače. Dalším důležitým prvkem jsou vstupy pro monitorování CO a teploty.
  7. Alpha IP servopohony, 24 V / 230 V
    Servopohon pro tiché otevírání a uzavírání malých teplovodních ventilů a ventilů na radiátorech a topných okruzích v systémech sálavého vytápění a chlazení.

Alpha IP radiátorové vytápění - Vše, co potřebujete pro řešení radiátorového vytápění

Řešení pro vytápěcí systémy s radiátory v inteligentních domácnostech
Alpha IP řešení pro radiátory byly navrženo a vylepšeno tak, aby vyhovovalo tomuto topnému systému, který je stále jeden z nejpoužívanějších. Čistě manuální ovládání konvenčních termostatických hlavic je nahrazeno elektronickými verzemi. Individuální nastavení pokojové teploty je řízeno podle předem určeného časového plánu nebo je nastavováno přímo prostřednictvím aplikace Alpha IP. Teplotu lze také ručně ovládat otáčením radiátorového termostatu.


Přehled komponentů

  1. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s velkým displejem zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně odesílá hodnoty do náležícího Alpha IP radiátorového termostatu.
  2. Alpha IP analogový prostorový termostat
    Analogový prostorový termostat Alpha IP zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojeného Alpha IP radiátorového termostatu.
  3. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem (model S)
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s displejem (model S) může být nainstalován přímo do systémů vypínačů jiných výrobců (Berker, ELSO, Gira, Merten, JUNG) nebo na stěnu. Zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně tyto hodnoty odesílá do připojeného Alpha IP radiátorového termostatu.
  4. Alpha IP snímač dveří / oken
    Alpha IP optický snímač dvěří / oken používá infračervený senzor pro registraci stavu oken. Vytápění je přerušeno pokud jsou okna otevřená, například, když se v místnosti větrá.
  5. Alpha IP termostastická hlavice
    Termostatická hlavice Alpha IP je jednoduchá na instalaci. Regulovatelný radiátorový termostat, který umožňuje ovládání radiátorů podle potřeby.
  6. Alpha IP nástěnný ovladač
    Po stisknutí tlačítko umožňuje uživateli snížit všechny radiátorové termostaty až na ECO teplotu. Uživatel zvolí teplotu a dobu topení.

Alpha IP elektrické vytápění - Řešení pro Vaši budoucí tepelnou pohodu

Řešení pro plné nebo dopňkové elektrické vytápěcí systémy v inteligentních domácnostech
Trendem je využití elektrického podlahového vytápění v kombinaci s nástěnnými topidly pro plné vytápění. Výhodou je přímá přeměna elektrické energie na teplo přímo v místě spotřeby. V kombinaci s Alpha IP nástěnnými termostaty lze teplotu v těchto místnostech nastavit zcela dle potřeby. Pomocí Alpha IP spínacích aktorů a spínaných zásuvek lze jednoduše spínat topné rohože, kabely, konvektory přesně podle aktuální potřeby. Příjemnou výhodou je synchronizace dat mezi připojenými přístroji a Alpha IP aplikací. Můžeme v ní zjistit informace o spotřebě energie a nákladech.


Přehled komponentů

  1. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s velkým displejem zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně odesílá hodnoty do Alpha IP spínací zásuvky pro přesné nastavení teploty.
  2. Alpha IP analogový prostorový termostat
    Analogový prostorový termostat Alpha IP zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do Alpha IP spínací zásuvky pro co nejpřesnější nastavení teploty.
  3. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem (model S)
    Digitální prostorový termostat Alpha IP (model S) může být nainstalován přímo do systémů vypínačů jiných výrobců (Berker, ELSO, Gira, Merten, JUNG) nebo na stěnu. Zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně tyto hodnoty odesílá do příslušného Alpha IP spínací zásuvky pro co nejpřesnější nastavení teploty.
  4. Alpha IP snímač dveří / oken
    Alpha IP optický snímač dvěří / oken používá infračervený senzor pro registraci stavu oken. Vytápění je přerušeno pokud jsou okna otevřená, například, když se v místnosti větrá.
  5. Alpha IP spínací aktor s měřičem spotřeby
    Alpha IP spínací aktor s měřičem je umístěn do krabice pod omítkou, např. za zásuvkami pro jednoduchou výměnu. Topné prvky jako kabely, rohože, konvektory lze snadno zapnout a vypnout pomocí aplikace Alpha IP. Současně se měří spotřeba energie a tyto data se zobrazují v aplikaci.
  6. Alpha IP spínací zásuvka / spínací zásuvka s měřičem spotřeby
    Zapíná elektrické topení, které bylo připojeno a umožňuje, co nejpřesnější nastavení teploty v místnostech, které nejsou připojeny k centrálnímu topnému systému, jako jsou garáže nebo jiné zdroje tepla např. elektrická topidla v koupelnách.
  7. Alpha IP nástěnný ovladač
    Po stisknutí tlačítko umožňuje uživateli snížit všechny radiátorové termostaty až na ECO teplotu. Uživatel zvolí teplotu a dobu topení.

Alpha IP zabezpečení - Bezpečnost na prvním místě

Řešení pro zabezpečení a dohled nad inteligentní domácností
Alpha IP zabezpečení je navrhnuto na ochranu pronajatých nemovitostí a domů obývaných vlastníky. Obyvatelé mají kompletní přehled nad zabezpečením a alarmy. Okenní a dveřní kontakty chrání vnější plášť budovy, detektory pohybu spolehlivě detekují pohyb a detektory kouře varují obyvatele v případě požáru.


Přehled komponentů

  1. Alpha IP detektor kouře
    Alpha IP detektor kouře se štítkem Q poskytuje spolehlivé a včasné varování při vypuknutí požáru.
  2. Alpha IP vnitřní alarm
    Pokud dojde k nouzové situaci, vnitřní alarmový systém poskytuje spolehlivé hlasité a jasné optické varování.
  3. Alpha IP dveřní / okenní kontakt
    Okenní a dveřní kontakty vždy ukazují, zda jsou dveře nebo okna otevřené nebo zavřené, čimž chrání vnější plášť budovy.
  4. Alpha IP nástěnný spínač
    Nástěnný spínač aktivuje určená panická světla nebo osvětlení z různých zón.
  5. Alpha IP vnitřní detektor pohybu a soumrakový snímač
    Detektor pohybu Alpha IP se soumrakovým snímačem okamžitě hlásí pokus o vniknutí při aktivované plné ochraně.
  6. Alpha IP venkovní detektor pohybu
    Alpha IP detektor pohybu nabízí mimořádné zabezpečení pro dům i zahradu.
  7. Alpha IP spínací zásuvka
    Alpha IP spínací zásuvka aktivuje jako součást bezpečnostního zařízení panické a poplachové světla nebo na 230 V připojitelné akustické alarmy.
  8. Alpha IP dálkové ovládání
    Alpha IP dálkové ovládání vám umožňuje jednoduše zapínat a vypínat plnou ochranu bez použití chytrého telefonu. Je také používán pro zapnutí předem nastavených světel.

Alpha IP osvětlení - Inteligentní osvětlení

Řešení pro osvětlení v inteligentní domácnosti
Rozsvěcování a stmívání osvětlení vytváří v domácnostech přitažlivou atmosféru. Ovládací řešení Alpha IP vytváří světelné scénáře, skupiny světel a ovládá je pomocí přepínače nebo chytrého telefonu.


Přehled komponentů

  1. Alpha IP vnitřní detektor pohybu a soumrakový snímač
    Detektor pohybu Alpha IP se soumrakovým snímačem okamžitě zapne světla nebo skupiny světel při detekování pohybu.
  2. Alpha IP venkovní detektor pohybu
    Detektor pohybu Alpha IP okamžitě zapne světla nebo skupinu světel při detekování pohybu.
  3. Alpha IP nastěnný spínač
    Alpha IP nástěnný spínač zapíná a vypíná definované zdroje světla. Díky bezdrátové technologii a bateriím je možné ho umístit kdekoliv v domáctnosti, aniž byste ho museli propojovat kabely.
  4. Alpha IP spínací zásuvka / spínací zásuvka s měřičem spotřeby
    Alpha IP spínací zásuvka zapíná a vypíná zdroje světla přes nástěnný Alpha IP spínač nebo chytrý telefon.
  5. Alpha IP spínací aktor s měřičem spotřeby
    Alpha IP spínací aktor s měřením je umístěn do krabice pod omítkou, např. za zásuvkami pro jednoduchou výměnu. Všechna připojená zařízení lze snadno zapnout a vypnout pomocí aplikace Alpha IP. Současně se měří spotřeba energie a tyto data se zobrazují v aplikaci.
  6. Alpha IP spínací aktor s měřičem spotřeby - kompatibilní s řadou různých výrobců
    Alpha IP spínací aktor nahrazuje tradiční spínače osvětlení, přidávají funkce inteligentní domácnosti a zaznamenávají spotřebu energie. Komplexní adaptér umožňuje bezproblémovou integraci do mnoha spínacích programů.
  7. Alpha IP stmívací aktor - kompatibilní s řadou různých výrobců
    Alpha IP stmívací aktor nahrazuje tradiční světelné spínače, přidává funkce inteligentní domácnosti a funkci stmívání. Komplexní adaptér umožňuje bezproblémovou integraci do mnoha spínacích programů.

ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...