Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Svět chytrých domácností – více pohodlí, bezpečí a vyšší úspory energií (I)

Inteligentní Alpha IP systém domácí automatizace přináší budoucnoust do vašich čtyř stěn. Dělá domácnost více komfortní, bezpečnou a energeticky úspornější.

Systém Alpha IP s intuitivním ovládáním a jednoduchou instalací v několika krocích stále disponuje velkou modularitou. Volný přístup do systému je jeho největší výhodou oproti ostatním. Systém je kompatibilní s Homematic IP protokolem, předním komunikačním standardem v oblasti chytrých domácností. Tento protokol zaručuje kompatibilitu s rozsáhlým systémem komponentů pro Internet věcí (bezdrátové propojení vestavěných zařízení s internetem).

Alpha IP – plně automatické a zcela pod kontrolou

Když měníte dobu vytápění, nebo jen rychle kontrolujete jestli je doma vše v pořádku - uživatelsky přátelská aplikace vám dovolí pohodlný přístup odkudkoliv.

  • Více komfortní a praktické bydlení
  • Technologie budoucnosti
  • Vysoce zabezpečený systém
  • Největší potenciál úspory energií v domácnosti
  • Jednoduchá instalace, nastavení a ovládání
  • Vysoká flexibilita díky modulární stavbě
  • Perfektní řešení pro novostavby i rekonstrukce
  • Kompatibilní s Homematic IP

Prvotřídní zabezpečení – nejdůležitější jsou data v bezpečí

Alpha IP splňuje přísné bezpečnostní požadavky v několika ohledech

Bezporuchovost:

Všechna bezdrátová komunikace je obousměrná a pracuje v pásmu 868 MHz. Díky tomu je zaručen stabilní a ničím nerušený chod na středně dlouhé vzdálenosti. Výsledkem je dokonalá kombinace širokopásmového a bezproblémového provozu v oblasti WiFi, Bluetooth a systému pro streamování videa.

Odolnost proti neoprávněné manipulaci:

Během instalace a provozu je komunikace bezdrátových zařízení šifrována (šifrovací standard AES-128 v režimu CCM) a vylučuje jakýkoli neoprávněný přístup.

Ochrana dat:

V žádném okamžiku během konfigurace nejsou požadovány jakékoli osobní údaje. Ke správě dat úložených na cloudu se používají pouze servery nacházející se v Německu.

Alpha IP – brána do světa propojených domácností

Inteligentní řízení topení pro maximální komfort

Inteligentní řízení topení pro maximální komfort

Systém inteligentních domácností se stává stále více rozšířeným, protože úspora energie, bezpečí a pohodlí jsou problémy, které čím dál více poutají pozornost lidí. Dny, kdy inteligentní domácnosti byly realizovatelné jen pro pár desítek lidí, jsou dávno za námi. Inteligentní domácnost je díky svému potenciálu na pokraji průlomu na masový trh.

Inteligentní propojení zařízení vytváří v chytrých domácnostech řadu možných scénářů, které mohou odpovědět na přání pro větší pohodlí, zabezpečení a úsporu energií. Například senzor propojující okna s centrálním vytápěcím systémem automaticky uzavře ventily, když jsou okna otevřená. Senzor na oknech také upozorní majitele a spustí alarm při neoprávněném vniknutí. Všechny zařízení mohou být také ovládány přímo z chytrého telefonu přes domácí síť nebo přes internet napříč světem.

Vstupte s ALPHATEC do světa Smart Home

ALPHATEC je vaším partnerem pro řešení inteligentních domácností, které jsou založeny na předním protokolu Homematic IP. Naše produkty a služby jsou krokem k úspěchu na nadějném trhu chytrých domácností.

Již okamžik řešení interiéru je ideální pro vstup do propojené domácnosti. Základem vždy bývá požadavek správné tepelné pohody. Zde je jedno, zda se jedná o teplovodní, radiátorové nebo podlahové vytápění či poslední dobou stálé oblíbenější elektrické systémy. U těchto s výhodou využíváme přeměnu elektrické energie na teplo přímo v místě její spotřeby a proto je komfortní regulace velmi důležitá. Řada komponentů pro zvýšení zabezpečení a ochrany před vloupáním nebo také pro poskytnutí světla a zastínění v budoucnu doplní systém o více klíčových prvků inteligentní domácnosti.

Připraveno pro Internet věcí

Díky nové generaci IPv6 internetového protokolu jsou všechna Alpha IP zařízení velmi dobře připravena pro Internet věcí. S použitím bezdrátového standardu Homematic IP lze také integrovat řadu různých systémů.


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...