Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový programovatelný převodník Unipi Gate pro automatizační projekty

Unipi technology představili programovatelný linuxový převodník a PLC s komunikací Ethernet/RS485.

Unipi Gate je určený do prostředí průmyslové automatizace, technických zařízení budov a dalších automatizačních projektů. Díky dostatečnému výpočetnímu výkonu, softwarové otevřenosti a výhodné ceně je převodník vhodný i jako zařízení ke sběru dat pro nadřazené systémy SCADA a MES, případně pro cloudové služby v rámci projektů Smart City a IoT/IIoT. V neposlední řadě Unipi Gate představuje i jednoduchý způsob modernizace starších instalací.

Hlavní výhody Unipi Gate

  • výkonný čtyřjádrový procesor ARM A53 o taktu 600 MHz disponující 512 MB RAM,
  • interní 16 GB eMMC paměť, kterou můžete rozšířit pomocí microSD karty,
  • jedno či dvě sériová rozhraní RS485 (v závislosti na modelu),
  • možnost využít převodník jako síťový switch či propojovací uzel dvou sítí díky dvojici Ethernetových portů,
  • softwarová otevřenost, dodáváno s předinstalovanou platformou Node-RED,
  • kompaktní rozměry, více způsobů montáže,
  • odolné hliníkové šasi (krytí IP20),
  • v rámci OEM programu možnost grafického přizpůsobení dle Vašich požadavků,
  • možnost instalace na DIN lištu (více způsobů uchycení držáku) nebo na montážní desku rozvaděče.

Hardware

Převodník je založen na čtyřjádrovém procesoru ARM A53 o frekvenci 600 MHz. Ten v kombinaci s 512 MB RAM poskytuje dostatek výpočetního výkonu i pro náročné aplikace. Jako uložiště slouží interní eMMC paměť o kapacitě 16 GB, kterou lze v případě potřeby rozšířit pomocí microSD karty.

Rozhraní RS485 je určeno pro sériovou komunikaci (např. protokolem Modbus) a lze jej využít pro řízení a monitoring různých externích zařízení jako jsou kotle, vzduchotechnika, elektromotory, měřiče energií, různé převodníky, případně i rozšiřující moduly či PLC jiných výrobců.

Dvojice Ethernetových portů o rychlosti 1 Gbit a 100 Mbit slouží pro síťovou komunikaci do internetu či se zařízeními v lokální sítí. Převodník lze také využít jako síťový switch (režim bridge), případně jako propojovací uzel dvou oddělených sítí.




Komponenty Unipi Gate jsou chráněny odolným hliníkovým šasi s krytím IP20. Modely G100 i G110 mají shodné rozměry 35 × 94 × 70 mm (š × v × h). Součástí balení je držák na standardní 35 mm DIN lištu, který lze k šasi připevnit z více stran, díky čemuž je možné instalovat Unipi Gate do rozvaděče více způsoby. Samostatně je k dostání také nástěnný držák pro možnost instalace i bez použití DIN lišty přímo na montážní desku rozvaděče.

Software, který Vás neomezuje


Unipi Gate je založen na otevřeném operačním systému Linux, který zajišťuje kompatibilitu se širokou škálou komerčních i open-source softwarových řešení. Standardně je produkt dodáván s předinstalovaným software Node-RED. K dispozici je i open-source obraz operačního systému, tj. archiv obsahující základní software nezbytný pro běh operačního systému. Do Unipi Gate tak lze jednoduše integrovat i Váš vlastní software.

Zakázkový vývoj a úpravy


Použitá technologie výroby kovového šasi umožňuje jeho grafickou úpravu dle přání zákazníka. V kombinaci s možností použití vlastního software tak můžete získat kompletní řešení pro Váš projekt dle Vašich požadavků.

Více se o Unipi Gate dozvíte zde


Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.