Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevoobráběcí stroje ROJEK ocení profesionál, stroje KDR malé dílny a hobby segment

ROJEK je jediný český výrobce dřevoobráběcích strojů a stoletá tradice svědčí o kvalitě a oblíbenosti této značky. Pro malé dílny, malé řemeslníky a nadšené hobysty je určena kategorie KDR. Pro profesionály kategorie ROJEK EURO 9 a INDUSTRY 9.

Jiří Ladman, specialista prodeje společnosti  ROJEK
Jiří Ladman, specialista prodeje společnosti ROJEK

Vyrábíme na moderních CNC strojích a svařujeme roboticky. Jsme moderní výroba. Vyrábíme nejen pro český trh, ale naše výrobky odchází do více než 60 zemí světa,“ říká Evžen Rojek, ředitel společnosti.

Dřevoobráběcí stroje vyrábí ROJEK v několika kategoriích

Pro malé dílny, malé řemeslníky a nadšené hobbysty je určena kategorie KDR. Pro profesionály kategorie EURO 9 a INDUSTRY 9,“ říká Jiří Ladman, specialista prodeje a popisuje rozdíly: „Stroje KDR se nevyrábí přímo v ČR, ale my je kontrolujeme, poskytujeme plný servis a dodáváme zákazníkům se zárukou. Stroje EURO 9 a INDUSTRY 9 jsou zcela vyráběny v České republice a vynikají prvotřídním dílenským zpracováním a robustností. U řady ROJEK EURO 9 je kladen důraz na na malé rozměry, stroje jsou mnohdy vyráběny v kombinaci aby vyhovovaly požadavkům pro malé dílny kde je méně prostoru. ROJEK INDUSTRY 9 jsou stroje převážně koncipované jako samostatné, s důrazem na komfortní obsluhu a a vysokou robustnost.

Jednooperační a kombinované stroje, obráběcí centra a speciální stroje a stroje na palivové dřevo.

Mezi vybrané výrobky patří i formátovací pila PK250A

Je to stroj v kategorii ROJEK EURO 9 a vyniká kompaktními rozměry. Může řezat i velkoformátové desky, nicméně se spíše předpokládá, že do dílny již přijdou velkoformátové desky nařezány a v dílně se s touto pilou již dořezává, úhluje a pracuje s menšími rozměry materiálu,“ říká Jiří Ladman. Novinkou tohoto stroje, méně obvyklou na trhu, kterou umožnila až změna norem, je provedení DADO, které umožňuje na pile použití drážkovací frézy o průměru 125 – 250 mm a do šíře drážky 15 mm, na stroji pak lze i jednoduše drážkovat.

Podívejte se ve videu na další stroje a jejich výhody a vychytávky

  • Srovnávačka s protahem MSP 415 ve dvou verzích, včetně novinky spirálového válce s žiletkovými noži vyznačujícími se tichým chodem a jednoduchou výměnou bez potřeby seřizování. V nabídce je i dvoumotorová verze stroje.
  • Univerzální spodní frézka FSN300A. Posuvný stůl CV360 a naklápění vřetene zvyšuje možnosti pro universální použití. V nabídce je více typů strojů z různých řad, jeden z modelů je bez naklápěcího vřetene jako speciál pro výrobu eurooken, popřípadě jiné použití vyžadující extrémní robustnost stroje.
  • Odsávací zařízení, která jsou potřebná ke každému stroji pro odsávání prachu a hoblin a opět jsou v nabídce v několika řadách. Od odsávacích zařízení pro malé dílny až po vícepytlová zařízení pro velké dílny, kde zvládne i více strojů současně.
 
 
Reklama