Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na správné zapojení vypínačů

Potřebujete zapojit vypínače, ale nejste si jisti, jak na to, aby vše správně fungovalo? Poradíme vám.

Využijte schéma zapojení vypínačů

Předně je třeba si říci, že elektroinstalaci by měl zapojovat zkušený elektrikář, aby nedošlo k poškození vypínače nebo elektroinstalace, případně k poškození zdraví. Pokud si na zapojení vypínačů troufnete sami, bude se vám hodit schéma zapojení.

Nejběžnější schéma zapojení vypínačů naleznete ZDE.

Při zapojování je vhodné mít vypínače od jednoho výrobce. Nejen, že budou všechny vypínače designově stejné, ale nepřekvapí vás rozdílné provedení konstrukce. Moderní, retro, luxusní i klasické vypínače najdete u prodejce elektroinstalačního materiálu Tympol Plus, kde si můžete vybrat vzhled vypínače podle vašich preferencí.

Tipy na krásné a praktické vypínače

Pro klasické domácnosti se hodí série vypínačů OPÁL, která vsází na jednoduchý design a čisté linie. Zkombinujte si vypínač z klapek a rámečků bílých, metalických nebo v provedení dřeva.

řady vypínačů PRÉMIUM očekávejte nadčasový vzhled a kombinaci klapek a rámečků podle vlastního uvážení. Zvolit můžete bílou barvu, metalické provedení, chrom nebo vzhled dřeva.

Moderní vypínače MAGIC nabídnou něco extra – klapky, vnější i vnitřní rámeček z luxusních materiálů jako je sklo a přírodní dřevo.

Zajímavou volbou jsou i páčkové retro vypínače, které skvěle doplní dobové interiéry nebo poskytnou vhodný kontrast do moderních prostor.


Tympol Plus s.r.o.
logo Tympol Plus s.r.o.

Společnost Tympol Plus, s.r.o. je specialistou na elektroinstalační materiál. Máme pro vás vše potřebné pro elektroinstalaci v domech, bytech i kancelářích - zvonky, vypínače, světla, elektrocentrály, moderní výrobky s wi-fi připojením, alarmy, prodlužky ...