Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odplombování elektroměru? U EG.D je nově možné si zažádat online

Výměna vodičů, rekonstrukce elektroměrové desky nebo změna distribuční sazby. To jsou jen některé z úprav na elektrické přípojce, které vyžadují souhlas s odplombováním elektrického rozvaděče ze strany distribuční společnosti. A také se jedná o jeden z nejčastějších požadavků, které společnost EG.D vyřizuje.


Nově je celý tenhle proces mnohem jednodušší. Už není potřeba žádné psaní emailů, žádné volání na Nonstop linku společnosti EG.D.

Na webu EG.D funguje nový online formulář pro nahlášení odplombování na hladině nízkého napětí. Najít ho lze v části Elektřina přímo pod odkazem Odplombování elektroměru.

O odplombování je možné online požádat nejen na webu, ale také v naší mobilní aplikaci Distribuce24. Obě varianty jsou velmi jednoduché a intuitivní. Kromě toho, že nemusí zákazníci nikam volat, proběhne celý tenhle proces mnohem rychleji,“ vysvětluje Vendula Dvořáková ze společnosti EG.D. „Při vyplňování navíc upozorňujeme na povinné údaje a případné chyby, takže se nestane, že by člověk odeslal špatně vyplněný formulář a celý proces se musel opakovat,“ dodává Vendula Dvořáková.


Jak odplombování zadat?

V samotném online formuláři stačí identifikovat odběrné místo kombinací čísla přístroje a názvu obce. Aplikace navíc využívá výhod mobilního telefonu a je tedy možné číslo elektroměru naskenovat skrze čárový kód na přístroji, takže není třeba ho manuálně vypisovat.

Následně se identifikuje samotný elektrikář nebo smluvní partner, který bude odplombování provádět a poskytne další údaje k odplombování, jako například datum a důvod žádosti. „Také ve formuláři uvede kontakt na zákazníka, kterého v případě povolení odplombování na jeho odběrném místě informujeme prostřednictvím SMS nebo e-mailu,“ přidává Vendula Dvořáková.

Pokud je po odeslání žádosti systémem vyhodnoceno, že je na daném odběrném místě možné odplombování provést, žadateli je automaticky odeslána SMS zpráva s povolením odplombování. Pokud v rámci kontroly procesu dojde ke zjištění, že odběrné místo nesplňuje stanovené podmínky, je odplombování zamítnuto a žadatel je vyzván k individuálnímu dořešení skrze Nonstop linku.

Žádost o odplombování – online formulář | EG.D (egd.cz)


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.