Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

17. ročník studentské soutěže a konference STUDENT EEICT 2011 se blíží

Studenti Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií a Fakulty informačních technologií VUT v Brně se mohou těšit na další ročník populární soutěžní konference. Tento rok na ně čeká rozšíření o nové odborné sekce a hodnotné ceny pro ty nejúspěšnější.

Konference se uskuteční v novém sídle Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) na Technické 10. Zkratka pochází z anglického označení oborů, které studenti obou fakult studují (Electrical Engineering, Information and Communication Technologies). Do soutěže se mohou zapojit také středoškolští studenti, což pro ně může znamenat také zajímavý bonus. Středoškoláci s nejlepšími projekty budou mít možnost zažádat si o prominutí přijímacích zkoušek na FEKT a budou přijati na základě výsledku právě z této konference. "Věříme, že i toto může motivovat studenty středních škol, aby šli na technicky zaměřenou školu. Takové obory totiž mají velkou budoucnost," dodává výkonný předseda rady EEICT, doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D.

Konference přináší zajímavý pohled mladých lidí na vědu, výzkum a aktuální odborná témata. Mohou srovnat své znalosti a dovednosti v konkurenci s ostatními studenty. Navíc se mohou setkat se zástupci partnerských firem, které si vybírají studenty do svých projektů jako budoucí zaměstnance.

"Minulý rok jsem se zúčastnila této soutěže a otevřela mi nejen oči, ale také další možnosti uplatnění a spolupráce. Všem účast doporučuji, vyzkouší si opravdu co v nich je," dodává jedna z úspěšných účastnic STUDENT EEICT 2010, studentka Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií, Eliška Hutová.

Soutěží se ve čtyřech kategoriích - práce středoškolských studentů, bakalářské, magisterské a doktorandské práce. Studenti se musí přihlásit a zaslat své práce do 4. března. Finále soutěže je stanoveno na 28. dubna, kdy studentky a studenti představí formou osobní prezentace své příspěvky před odbornými komisemi. Odborné komise, ve kterých zasedají zástupci akademické i průmyslové sféry, vhodnotí nejlepší práce v jednotlivých sekcích. Autoři těchto prací pak na závěrečném slavnostním vyhlašování vítězů získávají hodnotné finanční a věcné odměny. Závěrečný raut je pak pomyslnou třešničkou na dortu, jako odměna pro všechny účastníky. Více informací o konferenci lze získat na www.feec.vutbr.cz/EEICT/ nebo na www.feec.vutbr.cz.


Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně
logo Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně

První elektrotechnické disciplíny byly na technické univerzitě VUT poprvé již v roce 1905. Od roku 1959, kdy byla založena samostatná fakulta energetiky, která se později transformovala na Fakultu elektrotechnickou, úspěšně dokončilo inženýrské studium na ...