Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric jmenován lídrem v poradenství pro dekarbonizaci budov

Společnost Schneider Electric, světový lídr v oblasti digitální transformace energetického managementu a automatizace, byla podle nejnovější zprávy nezávislé výzkumné a poradenské firmy Verdantix uznána jako přední poskytovatel služeb v oblasti poradenství pro dekarbonizaci budov. Ta ocenila zejména její komplexní přístup od strategie až po realizaci a odborné znalosti.

Zpráva s názvem Green Quadrant: Building Decarbonization Consulting 2024 nezávislé výzkumné a poradenské firmy Verdantix srovnávala deset nejvýznamnějších poskytovatelů poradenství v oblasti snižování uhlíkové stopy budov na trhu. Schneider Electric byl na základě komplexního analytického hodnocení zařazen mezi top pětici firem, které mají nejkomplexnější a nejrozvinutější služby v tomto oboru. Nezávislí odborníci vyzdvihli zejména její komplexní poradenský přístup, který zahrnuje celý proces od strategie až po realizaci, a odborné znalosti společnosti v oblasti optimalizace systémů budov, modelování spotřeby energie a strategie a nákupu energie z obnovitelných zdrojů.

„Jsme hrdí na to, že působíme jako důvěryhodný partner v globální transformaci energeticky účinných, digitálně řízených budov. Nadále se soustředíme na podporu snižování uhlíkových emisí ve všech odvětvích. K tomu využíváme naše komplexní služby a řešení pro udržitelnost a energetický management, které jsou v souladu s naší strategií Electricity 4.0,“ uvedl Steve Wilhite, prezident divize Sustainability Business ze Schneider Electric.

„Schneider Electric nabízí širokou škálu produktů a služeb. V posledních letech výrazně investoval do rozšíření své nabídky v oblasti snižování uhlíkových emisí. Zaměřil se především na rozvoj vlastních poradenských služeb a specializovaných digitálních řešení,“ dodal Connor Taylor, senior analytik společnosti Verdantix.

Význam dekarbonizace budov podtrhuje fakt, že podle expertů se odvětví budov celosvětově podílí 37 % na emisích skleníkových plynů spojených se spotřebou energie, včetně přímých a nepřímých emisí. Schneider Electric v rámci úsilí o dosažení uhlíkově neutrálních budov identifikoval tři klíčové priority, mezi které patří: strategické plánování, využití digitálních technologií a snižování uhlíkové stopy.

Sustainability Business společnosti Schneider Electric je uznávaným světovým lídrem v oblasti poradenství a řízených služeb v oblasti energetiky a udržitelnosti.

Pro více informací navštivte: perspectives.se.com


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama