Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré řízení fotovoltaických elektráren a bateriových systémů s jednotkou Unipi Patron

Společnost Solar Global optimalizovala řízení fotovoltaických elektráren a systémů bateriových úložišť pomocí kontroléru Unipi Patron. Díky tomu efektivněji využívá obnovitelné zdroje.

Skupina Solar Global s 15 lety zkušeností na trhu poskytuje v mnoha evropských zemích komplexní služby v oblasti obnovitelných zdrojů, od návrhu a výstavby fotovoltaických elektráren až po rozvoj skladování energie do bateriových úložišť a vodíku.

Společnost Solar Global hledala vhodný hardware, který by jí umožnil implementovat vlastní softwarové řešení pro řízení fotovoltaických elektráren (FVE) a systémů pro ukládání elektrické energie do baterií (BESS - Battery Energy Storage System). V rámci uvedeného řešení potřebovala komunikovat pomocí Pythonu se zdrojovými daty z ČEPS (Česká elektroenergetická přenosová soustava) a zajistit optimální využití bateriového úložiště.

Prioritou byl otevřený systém pro integraci vlastního software a zabezpečenost zařízení. Cílem bylo vyřešit celkový monitoring a ovládání FVE, BESS a vodíku. Hlavními požadavky byla optimalizace, zajištění finančního přínosu a spolehlivost.

Společnost Solar Global Storage, zaměřená na akumulaci energie a skladovací bateriové systémy, zvolila Unipi Patron L527, který všechny požadavky splňuje. Ve spojení s vlastním SW Algora jej využívá především pro dispečerské řízení FVE a BESS.

Další milník je celkový systém pro řízení energie pro naše sídlo v Napajedlech, kde máme první elektrolyzér pro výrobu zeleného vodíku v ČR, dvě větrné turbíny, bateriové úložiště a fotovoltaickou elektrárnu.“ - Petr Kaňovský; CEO, Solar Global Storage

Více informací o řízení fotovoltaických elektráren s Unipi Patron


Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.

 
 
Reklama