Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Optimalizace fotovoltaických elektráren z jednoho řídicího centra s PLC Unipi Patron

Unipi Patron S117 řídí fotovoltaické elektrárny v mnoha zemích, s celkovým výkonem 393 MWp. Optimalizuje jejich výkon, šetří náklady na údržbu a ovládá je z jednoho řídicího centra díky systému PECOM.

Photon Energy je mezinárodní společnost s českými kořeny, která se zaměřuje na výstavbu a provoz fotovoltaických elektráren (FVE) či prodej čisté elektřiny.

Prostřednictvím vlastní webové monitorovací platformy PECOM (Photon Energy Command) monitoruje a řídí v reálném čase téměř 176 elektráren s instalovaným výkonem přes 393 MWp v sedmi zemích. To vyžaduje spolehlivé řídicí jednotky s vysokým výpočetním výkonem. Zákazník ve svém řešení používá jednotky Unipi.

Společnost Photon Energy hledala komplexní řešení pro řízení několika velkých solárních elektráren na dvou kontinentech z jediného řídicího centra.

Klíčovým požadavkem bylo nalezení PLC se čtyřmi sériovými rozhraními RS485 a 8 GB interní pamětí. Dále bylo nutné zajistit kompatibilitu s vlastním komunikačním a monitorovacím rozhraním PECOM.

Takové řešení vyžaduje nejen širokou konektivitu, ale také schopnost pracovat s různými komunikačními protokoly běžně používanými v solárním průmyslu.

Mnoho PLC na trhu nedisponuje potřebnou kapacitou pro nepřetržité zpracování tak velkého množství dat v krátkém čase. Taktéž není standardem softwarová otevřenost produktů, kterou nabízí Unipi.

Jako základ byla použitá jednotka Patron S117, disponující čtveřicí sériových linek RS485 pro komunikaci s velkým množstvím externích zařízení. Výsledný produkt byl opatřen firemním logem Photon Energy ve zvolené barvě. Zákazník využil také rozšiřující modul Unipi Extension xS11.

Více informací o využití jednotek Patron k řízení fotovoltaické elektrárny


Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.

 
 
Reklama