Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč Domat Proxy?

...pro rychlé a bezpečné řešení pro přístup k vašim PLC v síti LAN bez složitého nastavování routerů.

Domat Proxy je služba, která umožňuje přístup k PLC v síti LAN bez nutnosti zřizovat přístup do sítě přes veřejnou IP adresu. Pokud se totiž chceme na PLC, které je v roli (SSCP) serveru, připojit zvenčí - přes síť Internet a veřejnou adresu routeru, který vnitřní síť spojuje s Internetem, musí být v routeru nastaveno pravidlo pro přeposílání dat na vnitřní adresu v síti - adresu PLC. Těmto nastavením se obvykle správci sítě snaží vyhnout, protože otevřený port na veřejné IP adrese představuje bezpečnostní riziko: může se stát cílem útoku.

Ideálním řešením je použít VPN: zřídit samostatnou technologickou síť, na straně PLC nasadit VPN router a propojit tak PLC a klienta zabezpečeným prostředím. To ale vždy není možné nebo ekonomické. Pak může přijít vhod služba Domat Proxy, která zprostředkuje spojení PLC a SSCP klienta (např. Domat IDE nebo SCADA), aniž by bylo nutné na routeru nastavovat pravidla pro příchozí pakety.

Jak to celé funguje? https://www.domat-int.com/cs/domat-proxy-server

Více informací


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama