Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Monitorování průběhu teploty betonových směsí

IoT řešení pro monitorování tepoty zrání betonu od firmy COMET System s.r.o.

Snímače Sigfox společnosti COMET System s.r.o, mají široký rozsah použití. Využívají se např. i jako velmi přesné měření při vytvrzování různých betonových směsí. Ať už při složitých stavbách jako jsou přehradní skluzy, silnice, ale také při stavbách hal, domů atd.

Mezi největší výhody IoT přístrojů patří provoz na baterie (životnost baterie i několik let), snadná instalace, kdy je přesná sonda o průměru 6 mm s krytím IP68 zalita přímo do betonu a po zapnutí přístroje, stisknutím tlačítka, se automaticky posílají hodnoty dle nastaveného intervalu do COMET Cloudu. Během několika málo okamžiků tak jsou data dostupná z jakéhokoli zařízení, které lze připojit k internetu (smartphone, tablet, PC). Pokrytí sítě Sigfox zajišťují BTS, které jsou již instalovány na vysílačích operátora a není tak nutné přístroj nijak nastavovat, aby měřená data odesílal.

Pokrytí v ČR dosahuje takřka 95%. Proto tyto přístroje pracují i v odloučených lokalitách, bez nutnosti přístroje externě napájet. Nastavení intervalu odesílání, zpracování dat tabulka, graf, vizualizace pomocí měřeného místa, ale i např. změna alarmových mezí se pohodlně provádí také vzdáleně pomocí COMET cloudu. Přístroje mohou mít až 4 externí kanály pro 4 teplotní sondy, lze tak vytvořit teplotní mapu ze 4. různých míst.

V naše portfoliu naleznete také GSM dataloggery, které nezávisle na nastaveném intervalu odesílání, anebo logují hodnoty do interní paměti přístroje. Výdrž na akumulátory bez dobíjení je 3-4 měsíce.


COMET SYSTEM, s.r.o.
logo COMET SYSTEM, s.r.o.

Vývoj a výroba průmyslových a interiérových snímačů teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku, koncentrace CO₂ pro techniku budov. Analogové výstupy 4-20mA, 0-10V. Sériové výstupy RS485, RS232. Ethernetové rozhraní - http, smtp, snmp, SOAP, telnet, www ...

 
 
Reklama