Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zprovoznit chytrou domácnost od Loxone

Chytrá domácnost může mít kabelovou či bezdrátovou podobu. S jejím zprovozněním vám pomůže elektrikář proškolený v Loxone.

Co je to chytrá domácnost

Chytrá domácnost vám umožní mít pod kontrolou celou řadu technologií. Pomocí jednoho ovládacího centra můžete spravovat například regulaci vytápění, větrání, osvětlení, elektrické žaluzie, zabezpečení domu a další. Do ovládacího centra je možné připojovat další periferie, podle vlastní libosti. Místo celé řady tlačítek si vystačíte jen s jedním, a navíc můžete vše ovládat a kontrolovat dálkově přes internet pomocí počítače, tabletu či telefonu.

Kabelová či bezdrátová komunikace

Společnost Loxone svým zákazníkům nabízí chytré domácnosti, které mohou fungovat buď na základě bezdrátové nebo kabelové komunikace. Mozkem je centrální jednotka Miniserver, který má dvě varianty:

  • standardní do rozvaděče,
  • verze Go pro rekonstrukce s integrovaným bezdrátovým rozhraním.

I standardní verzi je možné rozšířit o bezdrátový modul, a tak je přenos dat možný i na velké vzdálenosti, jelikož každé zařízení funguje jako repeater.

Technologie Loxone Tree za pomoci Tree Extension s periferiemi komunikuje pomocí kabeláže. Na jednu větev Tree Extension je možné připojit až 50 Tree zařízení, pokud je to málo, lze doplnit další moduly Tree Extension. Kabeláž je přitom možné realizovat naprosto flexibilně. Potřebná kabeláž je minimální.

Zprovoznění Loxone technologie

Se zprovozněním kabelové i bezdrátové komunikace vám pomůže nejbližší Loxone Partner, kterého snadno dohledáte na našich stránkách. Loxone Partner vám rovněž dokáže poradit a naplánovat projekty týkající se automatizace domácnosti.


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama