Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 tipů, kam využít LED pásky

LED pásek je moderním, úsporným zdrojem světla, který je možné instalovat na místa, kam se běžná svítidla nevejdou. Je ohebný a snadno jej zkrátíte, jak potřebujete.

Kam oblíbené LED pásky instalovat?

1. Kuchyně: Užitečným pomocníkem při vaření jsou LED pásky pod kuchyňskou linku, které zajistí rovnoměrné osvětlení nad celou pracovní plochou. Dále zajisté oceníte instalaci LED pásků do prosklených skříněk či šuplíků, což má jak estetický tak i praktický účel.

2. Koupelna: Zde jej nejčastěji najdete jako osvětlení zrcadla nebo jako doplněk zrcadlových svítidel. Při instalaci po celé délce zrcadla zabráníte tvoření stínů.

3. Předsíň, schodiště: LED pásky s nižší svítivostí jsou plnohodnotnou náhradou orientačních světel. Pokud je připevníte na schody či podél chodby, výrazně usnadníte noční cestu po domácnosti. Užitečné jsou také k označení potenciálních překážek.

4. Ložnice: Při správné barvě a intenzitě světla dokáží LED pásky navodit příjemnou intimní atmosféru. Doporučujeme je použít například pod postel, k podsvícení čela postele či nočního stolku.

5. Terasa, zahrada: Venku můžete bez obav nasvítit například pergoly, balkony, římsy domů, nebo krovy. Platí zde však totéž, co u veškerého elektroinstalačního materiálu, který použijete v exteriéru - musíte volit pouze ledkové pásky s ochranou minimálně IP 44, pokud bude pásek trvale namáčen, pak ještě vyšší.


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama