Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BACnet – stručný úvod do základů 4. díl (zápis hodnoty, priority)

Protokol BACnet (Building Automation Control Network) není v systémech řízení budov žádným nováčkem. V sérii článků vás s ním postupně seznámíme a provedeme jeho využitím.

Protokol BACnet (Building Automation Control Network) není v systémech řízení budov žádným nováčkem. V procesních podstanicích se ale objevuje jen postupně, především pro svou ne zcela snadnou implementaci. Na rozdíl od poměrně jednoduchých komunikačních protokolů, jako je například Modbus, je tedy v BACnetu definována celá řada služeb a objektů, které usnadňují aplikačním technikům práci při programování a uvádění technologií do provozu.

V sérii článků vás s ním postupně seznámíme a provedeme jeho využitím - 3 díly už máme za sebou. V novém 4. díle se zaměříme na zápis hodnoty, priority.


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama