Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Když jeden Ethernet nestačí, přichází na řadu nová řídicí jednotka Unipi Axon S155

Získejte pro svůj projekt nové možnosti s Axonem S155 vybaveným dvojicí Ethernetových portů pro možnost propojení dvou oddělených sítí.

Kontroléry Unipi jsou standardně vybaveny jedním Ethernetovým portem pro síťovou konektivitu, při instalaci ale může snadno nastat situace, kdy jedno síťové rozhraní přestane stačit. Typicky se tak může stát v případě, že do rozvaděče již máte zavedenou síťovou konektivitu, ale zároveň potřebujete ke kontroléru připojit další síťové zařízení. Rovněž může vyvstat potřeba vytvoření místní sítě v rámci rozvaděče při zachování síťové komunikace s PLC. Obvyklým řešením je pořízení síťového switche, jeho instalace ale z různých důvodů (prostor, náklady aj.) nemusí být vždy možná. 

Pro oba uvedené problémy Vám nyní Unipi.technology nabízí jednoduché řešení v podobě kontroléru Unipi Axon S155. Ten je totiž kromě primárního 1Gbit Ethernetu společného všem jednotkám Axon navíc vybaven sekundárním Ethernetovým portem o rychlosti 10/100 Mbit/s. Toto sekundární rozhraní lze nastavit do tzv. “bridge” módu, ve kterém se obě síťová rozhraní chovají jako síťový přepínač (switch).

Druhou možností konfigurace je oddělení sekundárního síťového rozhraní od primárního a vytvoření oddělené sítě. Tu opět můžete použít pro ostatní zařízení v rozvaděči.

Více o novém PLC Unipi Axon S155 se dozvíte zde



Unipi.technology
logo Unipi.technology

Vývoj a výroba programovatelných řídicích jednotek (PLC), převodníků, senzorů a systémů pro technická zařízení budov, BMS, chytré domácnosti, výrobu, průmysl a automatizaci.

 
 
Reklama