Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový firmware FCR015

Zónový regulátor FCR015 s pokojovým ovladačem UC015 pro regulaci topení, chlazení a množství vzduchu podle CO2 přichází s novým firmwarem.

Indukční jednotky DID (DID = Deckeninduktionsdurchlass, stropní indukční vyúsť) jsou v poslední době oblíbenou volbou projektantů tam, kde se pracuje s proměnným množstvím vzduchu kvůli regulaci oxidu uhličitého nebo kvality vzduchu pomocí čidla směsných plynů, a zároveň je potřeba vzduch dohřívat či dochlazovat. Proti fancoilům mají výhodu například v nižších požadavcích na údržbu i nižších nákladech pořizovacích. Z hlediska měření a regulace ale přinášejí některé požadavky, bez jejichž splnění nelze jejich zamýšlenou funkci zaručit. Dodavatelé systému řízení budovy se pak ovšem mohou setkat s úlohou, kterou běžné předprogramované regulátory fancoilů buď neřeší optimálně, nebo vůbec.

Zónový regulátor Domat FCR015 s pokojovým ovladačem UC015 pro regulaci topení, chlazení a množství vzduchu podle CO2 přichází s novým firmwarem. Ten byl vyvinut především kvůli flexibilnějšímu manuálnímu přeřízení výstupů. Zajímavější z hlediska regulace DID ale je možnost prakticky libovolně přiřazovat fyzickým výstupům logické výstupní sekvence z PI regulátorů pro topení, chlazení a množství vzduchu. Velmi silným nástrojem je pak využití kombinací těchto sekvencí.

Regulátor má tři analogové výstupy 0…10 V a dva triakové výstupy (24 V st vyp/zap nebo PWM). Každý výstup může být nezávisle řízen podle několika výstupních sekvencí.

Je tedy možné jediným regulátorem vyřešit mj. i zapojení, která se v poslední době objevují v kancelářských a obytných budovách.


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama