Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tomáš Hüner ředitelem provozní společnosti Smart Infrastructure společnosti Siemens

Tomáš Hüner byl k 1. dubnu 2019 jmenován ředitelem provozní společnosti (operating company) Smart Infrastructure společnosti Siemens. Cílem Smart Infrastructure je propojovat energetické systémy s širokým portfoliem stavebních technologií Siemens.

Portfolio Smart Infrastructure zahrnuje jak oblast energetiky, tak technologií budov, na které jsou vznášeny, díky rostoucímu počtu obyvatel ve městech, stále větší nároky.

Tomáš Hüner zastával funkci ministra průmyslu a obchodu od prosince 2017 do června 2018, po tuto dobu přerušil výkon funkce ředitele divize Energy Management ve společnosti Siemens. Před nástupem do firmy Siemens v říjnu 2015 působil jako předseda dozorčí rady a ředitel energetických zdrojů společnosti Vršanská uhelná a.s. V letech 2006 až 2014 pracoval jako předseda dozorčí rady společnosti ČEPS, a. s., současně, mezi roky 2011–2014, zastával pozici předsedy dozorčí rady společnosti OTE, a.s. Jako náměstek ministra průmyslu a obchodu vedl tvorbu legislativy a koncepcí v energetice a průmyslu (2006–2011). V letech 1994–2002 působil jako předseda představenstva a generální ředitel Severomoravská energetika, a.s.

Společnost Siemens představila svou novou strukturu v srpnu loňského roku a v platnost vstoupila se začátkem nového fiskálního roku společnosti dne 1. října 2018. Její postupné zavádění bylo dokončeno k 31. březnu 2019. V rámci nové struktury byly sloučeny stávající divize společnosti (divize Energy Management, Building Technologies, Power and Gas, Digital Factory, Process Industries and Drives) a vznikly tři nové provozní společnosti: Smart Infrastructure, Digital Industries a Gas and Power. Do úrovně koncernu spadají také tři strategické společnosti – Siemens Healthineers, Siemens Gamesa Renewable Energy a Siemens Mobility.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama