Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Internetové rádio se stává v rozhlasových ústřednách standardem

Český výrobce Dexon udává v rozhlasových ústřednách směr. Nyní překvapil. Do standardní řady digitálních rozhlasových ústředen JPA 1xx6 „dostal“ internetová rádia vč. WiFi a LAN připojení. Samozřejmě nechybí čtečka hudby z SD karty nebo USB, a Bluetooth.

JPA 1186, JPA 1306 a JPA 1506 je další řada rozhlasových ústředen. Jsou komfortní, ale také robustní – testované v přísných podmínkách. Jako první Dexon do rozhlasových ústředen vestavěl připojení na LAN i WiFi, čímž ústředna získala komfort přehrávání internetových rádií a podcastů, komfort streamování přes DLNA nebo AirPlay z lokální sítě i z internetu a v neposlední řadě komfort mnoha streamovacích služeb typu Spotify, Tune-In, I-Heart Radio, Napster, Deezer a dalších. Navíc, streamovací/ovládací aplikace Muzo (a lze použít i jiné) je zdarma.

Ovládání zůstává ergonomické. Je nyní takové, že uživatel nejprve pomocí voliče vybere zdroj hudby, následně nastaví jeho hlasitost a poté přizpůsobí mikrofon. Tímto způsobem je minimalizován počet ovládacích prvků, takže obsluha je srozumitelná i pro naprosté laiky.

Ústředny jsou vybaveny přehrávačem Mp3 souborů z SD karty nebo USB, FM tunerem, samozřejmě mikrofonními i linkovými vstupy, včetně prioritního, a Bluetooth konektivitou, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu. Také je zabudovaný audio modul, který slouží k přehrávání gongu a hlášení s externím spuštěním.

Ústředny umí ozvučit najednou 3 zóny s různými hlasitostmi. Vnitřní elektronika je vskutku moderní. Je použit digitální zesilovač a řízený spínaný zdroj, to vše s vysokou účinností nad 87 % a nízkým šumem. Rozhlasové ústředny mají dále možnost vestavět IP kartu a vytvořit tak ústřednu v digitálním systému IP ozvučení.

Co dalšího rozhlasové ústředny umí, zjistěte na této speciální stránce.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama