Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koncové zesilovače Dexon pro ozvučení firem, administrativy, průmyslu, škol i domácností

Instalační ozvučení budov pro větší počet reproduktorů znamená zajistit dostatečný výkon pro jejich buzení. V domácím prostředí sice nežádáme vysoký výkon, ale potřebujeme stereo a nízké zkreslení. Pro všechny případy takovýchto ozvučení nabízí Dexon speciální koncové zesilovače.


Pro velká ozvučení, kde se požadované výkony mohou pohybovat až do 1 kW na budovu, se hodí zesilovače řady JPM 1xx4. Vynikají novou koncepcí vnitřní elektroniky, která je založena na modulu koncového stupně ve třídě D, spínaném zdroji a elektroniky pro tzv. korekci výkonnostního faktoru (účiníku) APFC. Tím zařízení získává na účinnosti, která zde dosahuje více jak 87 %. To se ihned projevuje na nízké výšce zesilovače a také na jeho hmotnosti. To oceníte při montáži do rozvaděčů, kdy oproti běžné koncepci s klasickými zesilovači ve třídě AB, uspoříte nejenom polovinu místa, ale i více jak třetinu elektrické energie. I když zesilovač neobsahuje převodní transformátor, je výstup stále plovoucí (galvanicky oddělený). Výstup se automaticky přizpůsobuje zatěžovací impedanci reproduktorové sítě.

Zesilovače vyrábíme i ve verzi JPM 1×x4IP. IP technologie je založena na architektuře server – IP zesilovače. Umí toho opravdu hodně: Mp3 playlisty, internetová rádia, hudební zdroje, hw. vstupy, časový plánovač, uživatelé a jejich role, priority, buferování, neomezený počet mixážních relací, správu zón a destinací, konektivitu do VoIP, SIP, RTP, vzdálenou i lokální administraci, API i Syslog.

Pro domácí ozvučení, kde potřebujeme lokálně ozvučovat s malým počtem reproduktorů, ve stereofonním režimu a kde je záhodno, aby zesilovač nebyl vidět, použijeme zesilovače řady JPM 2xx2. Jsou to modely s konzolou, díky které zesilovač poskytuje variabilitu pro montáž do rozvaděčů, nábytku a na zeď. I tyto jsou provedeny v D třídě, a tudíž disponují vysokou účinností (>85 %) a potažmo nízkým vyzařováním tepla. Novým technologickým krokem je celodigitální koncepce zesilovače s řídicím procesorem. Nastavení je tak možné dálkovým ovládačem nebo aplikací.

Detailní informace a způsoby použití koncových zesilovačů Dexon naleznete na této speciální stránce.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama