Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Makeři a vynálezci mohou soutěžit o zájezd do San Francisca

Už jen do 1. června mohou makeři přihlásit své projekty spojující klasická řemesla a digitální disciplíny do soutěže firmy Conrad Electronic. Vítěz získá zájezd na Maker Faire 2019 do San Francisca.

Makeři a vynálezci mohou soutěžit o zájezd do San Francisca

Soutěž probíhá ve dvou kategoriích: Junior Maker 14 - 20 let a Master Maker 21 - 100 let. Zapojit se můžou všichni, kteří mají v hlavě nebo už dokonce v rukách projekt, který zapojuje klasické řemeslné činnosti tradičního charakteru, jako je pájení, ale i třeba i truhlařinu a další ve spojení s novými technologiemi, jako je např. 3D tisk či programování. Projekty je možné přihlásit a odevzdat do 1. června 2019.

Conrad Maker Challenge vyzývá všechny inovátory, vizionáře a vynálezce, aby se pochlubili se svými projekty a přihlásili je do soutěže. Maker je mezinárodně používané pojmenování pro pokročilé kutily 21. století. „Conrad lidi, kteří tvoří reálné, funkční a nápadité věci, učí se a stále posouvají svoje možnosti, hrdě podporuje. Minulý rok jsme uvedli na trh značku Maker Factory, která je určena právě všem makerů. Chceme jim umožnit pracovat na jejich úžasných projektech,” říká manažer soutěže Conrad Maker Challenge Jiří Maier.

Češi byli vždy národem kutilů a vynálezců. V roce 2018 navíc v Praze proběhl první Maker Faire, veletrh pro všechny makery, který má tradici v řadě zemí světa a představuje vždy vrcholnou událost, kde makeři prezentují svoje nápady a také čerpají inspiraci od ostatních. „Loňský Maker Faire ukázal, že je mezi námi překvapivě velké množství makerů, a že v ČR vznikají úžasné věci. Jsem rád, že Conrad mohl být u toho a také za to, že máme možnost na letošním ročníku vyhlásit vítěze Conrad Maker Challenge,” říká Jiří Maier.

 
 
Reklama