Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Detektory pohybu a přítomnosti Hager: Jedno zařízení - dvě funkce

Nové detektory Hager pracují s pasivní infračervenou technologií (PIR). Reagují na pohyb a teplotní rozdíly. Při výšce instalace 2,50 m zachytí pohyb v prostoru o průměru 6 metrů. 

Díky detekci přítomnosti jsou zjištěny již minimální pohyby v prostoru o průměru 4 m. Maximální montážní výška činí 4 m.

Nové kombinované zařízení pro detekci pohybu a přítomnosti je k dispozici ve dvou variantách:Vestavěná jednotka má rychloupínací systém pružinových svorek pro rychlou montáž. Kabely jsou připojeny přes bezšroubové svorky, stahovací pásky přebírají funkci odlehčení tahu. Průměr vestavěné jednotky: 90 mm.

Tělo nástěnného provedení má odnímatelnou základnu se šroubovací svorkou. Může být připojeno se standardní instalační krabicí nebo přímo ke stropu. Horní část, jež obsahuje detekční optiku, je upevněna a zabezpečena proti neoprávněnému sejmutí pomocí šroubu k základně.

Nová generace kombinovaných detektorů pohybu a přítomnosti je vybavena funkcí spínání v nule. Zabraňuje vysokým nárazovým proudům, které jsou typické pro LED diody a halogenové žárovky. Výhody: kontakt relé je chráněn a životnost detektorů je prodloužena.

Detektory pohybu a přítomnosti Hager: Jedno zařízení - dvě funkce
 
 
Reklama