Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komunikace Foxtrot – NIBE

V rámci vývoje platformy Smart Control zrealizovala firma exinen přenos dat mezi Foxtrotem a tepelným čerpadlem NIBE.



Doplnila tak neustále se rozšiřující portfolio odzkoušených komunikací se zařízeními a produkty třetích stran.

Blíže k této komunikaci:
Modbus komunikace pro ovládání zemních i vzduchových tepelných čerpadel NIBE s vnitřní jednotkou SMO-40 nebo systémových jednotek VVM310, VVM320, VVM500. Komunikace byla vyvinuta ve spolupráci s českým zastoupením NIBE.

Komunikace vyčítá informace o aktuálních hodnotách na všech důležitých senzorech a chybách. Lze je využít jak pro servisní, tak uživatelský dohled nad zařízením. Ovládání tepelného čerpadla je vytvořeno s ohledem na životnost a spolehlivost. Veškeré bezpečnostní prvky jsou hlídány řízením NIBE, není tedy možné zařízení jakkoliv poškodit.

Řízení je rozděleno na:

  • Vytápění teplé užitkové vody - Lze nastavit požadovanou teplotu. Vytápění začne až ve chvíli, kdy to komunikace dovolí.
  • Vytápění - Komunikace povolí tope ní a nastaví požadovanou výstupní teplotu. Nadřazený systém si sám pomocí třícestných ventilů rozdělí distribuci tepla.
  • Chlazení - Komunikace využívá pasivní chlazení zemních čerpadel.
  • Elektrokotel zařízení - Klasicky je blokován a je aktivován komunikací.

Zařízení je tedy aktivní pouze v případě, kdy to nadřazený systém dovolí a je možné určit základní parametry chodu tepelného čerpadla.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama