Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Conrad představila MAKERFACTORY – novou značku pro makery a pokročilé kutily

Fenomén makers, vizionářů a inovátorů, kteří sami něco tvoří a stále touží posouvat své dovednosti, je i v ČR na vzestupu. Conrad představil novou značku určenou právě pro ně a jejich potřeby.

Společnost Conrad představila MAKERFACTORY – novou značku pro makery a pokročilé kutily

Značka MAKERFACTORY pokrývá široké spektrum výrobků od různých součástek, modulů shield, příslušenství a sad pro jednodeskové počítače až po výukové sady a komplexní robotiku. Patří mezi ně i výrobky vyvinuté v technologickém centru společnosti Conrad (CTC). “Při vytváření nové značky hrálo ústřední roli zaměření na potřeby samotných uživatelů, makerů a všech těch, kteří něco vytvářejí a mají pokročilé znalosti a tím pádem i potřeby,“ říká Ferdinand Valent z české pobočky Conradu.

Výrobky značky MAKERFACTORY jsou zaměřeny na všechny tvůrce, amatérské nadšence, vynálezce i techniky působící na školách a univerzitách nebo v odděleních výzkumu a vývoje v rámci nejrůznějších firem. Zaujmou ale i nezávislé specialisty v tvůrčích centrech (tzv. maker spaces a hack spaces) či digitálních dílnách – tzv. fab labech. Ocení je začátečníci i profesionálové, kteří v nich mohou získat cennou podporu pro své novátorské technologické projekty.

Německý Conrad novou značku, která je nyní exkluzivní součástí portfolia společnosti, představil na festivalu Maker Faire Berlín v Německu. Setkali se zde tvůrci, renomovaní technologičtí odborníci, vývojáři, vynálezci a kreativní myslitelé.

 
 
Reklama