Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úder blesku mi zničil domácí elektroniku, škodu mám za 50 tisíc. Jak se chránit?

Údery blesku způsobí v Česku ročně majetkové škody za 127 milionů korun, jak vyplývá ze statistik pojišťoven. Vedle jiného majetku jsou ohrožené také veškeré domácí spotřebiče – od počítačů, televizorů až po zabezpečovací systémy či pračky.

Přepěťová ochrana APC Schneider Electric
Přepěťová ochrana APC Schneider Electric


I jediný výboj v blízkosti systému elektrického napájení může zničit veškerou domácí elektroniku. Rozhodně se vyplatí investovat pár korun a koupit přepěťovou ochranu, instalace je rychlá a snadná a provede ji každý elektrikář. Je to jediné existující řešení, které může zabránit obrovským škodám na domácí elektronice. Hromosvod sice ochrání váš domov před požárem v důsledku přímého úderu, ale nezastaví průchod škodlivého nárazového proudu vaším domovem, který je schopen v okamžiku zlikvidovat elektroniku na desítky tisíc korun.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama