Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Poskytovatel datových center CE Colo provedl rekonstrukci UPS za ostrého provozu

Modernizace přinesla firmě milionové úspory a zlepšila i komerční podmínky klientům

Řešení od Schneider Electric pro CE Colo - záložní zdroje Galaxy VM
Řešení od Schneider Electric pro CE Colo - záložní zdroje Galaxy VM

CE Colo je přední poskytovatel služeb nezávislých datových center. S ohledem na rostoucí byznys se firma rozhodla investovat do modernizace energetického managementu s cílem zefektivnit vlastní provoz a vylepšit komerční podmínky klientům. Po posouzení technických aspektů a obchodních nabídek se firma rozhodla pro Schneider Electric a záložní zdroje Galaxy VM 200kVA. Řešení odpovídalo poptávce po kompaktní třífázové ochraně napájení s bezproblémovou integrací, která se dá použít do elektrického, mechanického a monitorovacího systému zákaznických datových center středního rozsahu.

Rekonstrukce systémů UPS bez nutnosti přerušit provoz

Záložní zdroje Galaxy VM umožnily rekonstrukci relativně velkých paralelních systémů UPS bez dopadu na zákazníky (tj. bez přerušení provozu) a přitom využít nejmodernější dostupnou technologii s vysokou efektivitou, protože o tu jde v datových centrech především.

Nové UPS: zvýšení energetické efektivity i retrofit do starých instalací

Projekt rekonstrukce UPS přišel ve společnosti CE Colo s postupným ukončováním podpory pro zdroje APC Silcon, které běžely v některých případech přes 10 let.

Řešení od Schneider Electric přineslo milionové finanční úspory ročně

Implementace řešení Schneider Electric přinesla firmě CE Colo měřitelné výsledky. „Průměrná efektivita všech dotčených sestav UPS se dříve pohybovala kolem 91%, aktuálně dosahuje na 98% v módu ECOnversion. Roční finanční úspora po realizaci projektu je přes milion korun a vliv na dosažené PUE jasně viditelný,“ shrnuje Lubomír Pinkava, manažer CE Colo.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama