Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Philips Lighting oznámil záměr změnit jméno společnosti na Signify

Philips Lighting, světový lídr v oblasti osvětlení, oznámil záměr změnit jméno firmy z Philips Lighting na Signify. Produkty i nadále ponesou značku Philips.

Philips Lighting se stává Signify
Philips Lighting se stává Signify

Výběr nového názvu společnosti odráží skutečnost, že světlo nabývá nového významu a promlouvá stále inteligentnějším jazykem. Společnost ale bude i nadále u svých produktů na základě existující licenční dohody s Royal Philips používat značku Philips, která je považována za nejdůvěryhodnější značku osvětlení na světě.

Jsme rádi, že můžeme oznámit nové jméno naší společnosti jako další krok na cestě naší transformace,“ říká CEO Philips Lighting Eric Rondolat. „Nové jméno vyjadřuje naší strategickou vizi, je příležitostí představit novou unikátní tvář a myšlení naší společnosti a poslouží i k dalšímu sjednocení všech našich 32 000 zaměstnanců. Zároveň jsme však hrdí, že naše produkty nadále ponesou značku Philips.“

Společnost Philips Lighting byla založena před více než 125 lety Frederikem a Gerardem Philipsem, a to v roce 1891 v holandském Eindhovenu. Během své historie stála za mnoha významnými inovacemi v oblasti osvětlení a v dnešní době je celosvětovým lídrem ve sféře tradičního, LED i chytrého osvětlení.

Nové jméno firmy odpovídá požadavkům licenční smlouvy se společností Royal Philips, která vyžaduje, aby ke změně došlo do 18 měsíců od chvíle, kdy Royal Philips přestane být majoritním vlastníkem Philips Lighting. S ohledem na přejmenování společnosti bude návrh na změnu stanov společnosti Philips Lighting předložen na výroční valné hromadě akcionářů, která se bude konat 15. května. Burzovní označení Philips Lighting zůstane beze změny (Euronext: LIGHT).

 
 
Reklama