Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rizikové jističe mohou způsobit firmám při hodinové odstávce energie až stamiliónové škody. Řešením je retrofit

Největší škody hrozí podnikům z petrochemického, automobilového a potravinářského průmyslu. Vedle jiných rizik představuje hrozbu například kolaps rozvaděče nn.

Modernizace Retrofit jisticu nn formou Plug and Play Masterpact
Modernizace Retrofit jisticu nn formou Plug and Play Masterpact

Co je retrofit a proč se firmám vyplatí

Retrofit je výměna jističe v dotčeném rozváděčovém poli, tj. jistič je ve stávajícím rozváděčovém poli nahrazen novým vzduchovým jističem Materpact NW nebo kompaktním jističem Compact NS resp. Compact NSX v pevném či výsuvném provedení. Instalace nového jističe je provedena s použitím přizpůsobovacího adaptéru, jenž umožňuje shodu upevňovacích i připojovacích bodů nového jističe s původními roztečemi nosné konstrukce rozvaděče a přípojných míst proudovodných sběrnic. Díky této skutečnosti není potřeba provádět jakékoliv úpravy v konstrukci rozvaděčového pole nebo na sběrnicích. Doba montáže jsou pouze dvě až tři hodiny na jeden jistič včetně zapojení ovládacích obvodů. Krátká doba odstávky tak snižuje firmám výrobní ztráty.

Nové jističe pro efektivnější plánování energetických úspor

Technická vyspělost nových jističů Masterpact i Compact zajistí jak vysokou úroveň spolehlivosti a bezpečnosti elektrické instalace, tak její dlouhou životnost. Jističe jsou již ve standardním provedení vybaveny řídicí jednotkou spouští Micrologic řady 2.0E (resp. vyšší), která umožňuje měření daného odběrového uzlu (funkce multimetru) a získání dat potřebných pro plánování kýžených úspor. Uživatel získá například tyto údaje: spotřeba elektrické energie, kvalita elektrické energie, proud, výkon – a to v hodnotách okamžitých či průměrných. K dispozici je mu rovněž historie poruch či indikace potřeby údržby.

Bezchybný servis v odpovídajícím čase

Profesionální servis je nedílnou součástí nabídky Schneider Electric. Kromě modernizace – konkrétně například v podobě výše popsaného retrofitu – nabízí rovněž technickou pomoc, operativní servisní činnost a v neposlední řadě i dlouhodobou spolupráci na bázi servisní smlouvy.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama