Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Češi ukázali světu, jak vypadá IoT v praxi

O realizaci kompletního IoT projektu od senzoru až po finální vizualizaci datěhem mimořádně krátké doby na největší IT události v roce.

Přes 7500 vývojářů z celého světa aplaudovalo Jakubovi Pavlíkovi z tcp cloud po prezentaci IoT řešení sběru senzorických dat na Openstack Summitu v americkém Austinu. tcp cloud spolu s dalšími členy IQRF Alliance vytvořili během pouhých třech týdnů senzorickou síť 20 CO2 čidel, která nainstalovali v rámci obrovského kongresového centra o rozloze 80 000m2. Data sbírali během summitu přes bezdrátovou IQRF mesh síť do Raspberry PI a odtud pak posílali na servery v ČR za použití technologií jako Docker, OpenStack nebo OpenContrail.

Data následně nejen vizualizovali, ale poskytli je i ostatním vývojářům k dalšímu zpracování. „Byla to skvělá ukázka české kreativity, kdy jsme během mimořádně krátké doby zrealizovali kompletní IoT projekt od senzoru až po finální vizualizaci dat.“ dodává Šimon Chudoba, CEO IQRF Alliance, který tým tcp cloudu na OpenStack Summit doprovázel.

Bezdrátovou senzorickou síť realizovaly kompletně české firmy - tcp cloud, MICRORISC a Protronix - sdružené v rámci IQRF Alliance. OpenStack Summit pořádá dvakrát ročně OpenStack Foundation. Schází se zde přední Cloud architekti a inženýři z celého světa, aby získali nové poznatky a zkušenosti. Je to největší IT událost v daném roce. Do této komunity patří přední IT firmy jako IBM, Hewlett-Packard, Fujitsu, AT&T, Huawei nebo třeba Yahoo.

  • Videozáznam prezentace:


  • Vizualizace dat



OpenStack Summit v Austinu
 
 
Reklama