Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pražské veletrhy ELEKTROTECHNIKY – místo pro prezentaci novinek (II.)

Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky – FOR ELEKTRON a FOR ELEKTRON MOTION 2013 se bude konat 19.–21. listopadu 2013 v nově vybudovaných halách areálu PVA EXPO PRAHA Letňany. V současné době se jedná o nejmodernější veletržní prostory v Praze. Souběžně s ním se budou konat veletrhy FOR ENERGO – 2. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie, FOR AUTOMATION – 2. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky a nově také veletrh FOR ELECTRON MOTION – 1. veletrh elektromobilních, hybridních dopravních prostředků a infrastruktury a mezinárodní odborný veletrh technického zařízení služeb – VODA – KLIMA – VYTÁPĚNÍ.

Na veletrh Vás zvou:

LAPP KABEL s.r.o.
MEGATRON, s.r.o.
MICRONIX spol. s r.o.
Multi-Contact Czech c/o Stäubli Systems s.r.o.
Pražská energetika, a.s.
PREKAB
PROFESS, spol. s r.o.
Radeton s.r.o.
Acti 9: Výkonný modulární systém pro koncové rozvody bude prezentovat společnost SCHNEIDER ELECTRIC
TECON spol. s r.o.
TECHNODAT Elektro, s.r.o.
THONAUER spol. s r.o.
TOP Instruments, s.r.o. představí významné výrobce snímacích prvků na světovém trhu
TURCK s.r.o.
VUMS-POWERPRAG předvede napájecí zdroje a měniče s vysokou energetickou účinností pro třetí tisíciletí!



LAPP KABEL s.r.o.

Další významnou společností prezentující se na souboru elektrotechnických veletrhů je firma Lapp Kabel, která patří v současné době k leaderům kabelové techniky. Lapp Kabel je celosvětový výrobce a dodavatel připojovacích a ovládacích kabelů ÖLFLEX®, datových kabelů a komponentů pro automatizaci UNITRONIC®, optických systémů přenosu dat HITRONIC®, průmyslových konektorů EPIC®, kabelových vývodek SKINTOP®, systémů ochranných hadic SILVYN® pro kabely, systémů pro průmyslový ethernet ETHERLINE® a označovacích systémů FLEXIMARK®.

 


MEGATRON, s.r.o.

Společnost Megatron byla založena v roce 1991 jako dceřinná společnost mnichovské fy MEGATRON AG&Co. Navázala tak na dnes již padesátiletou firemní tradici a zkušenosti v oblasti senzorové techniky a prvků pro automatizaci, které dodává na český trh. Výrobní program zahrnuje přesné potenciometry, lineární snímače polohy, snímače natočení, tenzometrické snímače pro měření sil a momentu, snímače tlaku, optické snímače, přesné odpory, průmyslové joysticky a trackbally, průmyslové tiskárny, plastové konstrukční díly pro elektroniku, profily pro výrobu přístrojových skříněk, atd.

 


MICRONIX spol. s r.o.

MICRONIX je přední prodejce měřicí techniky v České a Slovenské republice. Na veletrhu představí nejen vzorky z osvědčeného sortimentu, ale zejména novinky v oblasti slaboproudého i silnoproudého měření a ukáže i trendy v přístrojích pro revizní techniky. Své zastoupení budou mít i přístroje pro měření neelektrických veličin, které firma také distribuuje. Ty nejzajímavější a co do možností měření složitější přístroje, zejména v oblasti měření a testování elektrických parametrů, budou pro lepší demonstraci předváděny v tzv. „živém koutku“, aby zájemcům bylo umožněno si některé přístroje vyzkoušet po praktické stránce. Zde tím pádem pak mohou potenciální uživatelé získat jasnou představu jaké má určitý přístroj možnosti a zda lze jím rozšířit vybavení dílen, učeben, servisu apod., pro své aplikace.

Firma MICRONIX působí na českém trhu a slovenském trhu již od roku 1991 a svou pozici neustále posiluje. V současné době je rozdělena na 5 divizí: Akumulátory a baterie, Zabezpečovací technika Solární technika a v neposlední řadě Měřicí technika, která se právě na veletrhu bude prezentovat. Nelze opomenout ani fakt, že kromě servisního střediska tato divize ještě disponuje vlastním kalibračním střediskem, které díky novým investicím umožňuje nyní i kalibrace revizních přístrojů přímo v pražské laboratoři. MICRONIX je ryze českou firmou, která dnes má i dceřiné společnosti, krom zmíněné Slovenské Republiky, ještě v dalších dvou evropských zemích - Polsku a Maďarsku.

 


Multi-Contact Czech c/o Stäubli Systems s.r.o.

Firma Multi-Contact AG bude na veletrhu prezentovat všechny své řady elektrických konektorů skrze své české zastoupení, společnost Multi-Contact Czech c/o Stäubli Systems s.r.o. Kromě standardní nabídky bude představeno i několik novinek.

Největší prezentace bude věnována řadě průmyslových konektorů (jednopólové či vícepólové, kombinace slabo i silno proudu, koax, optika, ethernet, profibus, termočlánky, vzduch a chladicí kapalina) pro různé průmyslové aplikace a prostředí.

Představen bude nový konektor z řady Bateriových konektorů. Nový, bezúdržbový bateriový konektor BCC, byl speciálně navržen pro aplikace vyžadující rychlou instalaci, maximální bezpečnost a minimální údržbu. Například BCC konektor je vhodný pro použití bateriového řešení pro ukládání dat u obnovitelných zdrojů energie, jako jsou fotovoltaické a větrné elektrárny. Další možnou aplikací je propojení baterií v elektrických vozidlech pro městskou hromadnou dopravu nebo v hornictví.

Na stánku se bude prezentovat také robotová divize Stäubli Robotics, která je výrobcem 6osých a SCARA robotů.

 


Pražská energetika, a.s.

 

Pražskou energetiku návštěvníci najdou hned na dvou expozicích. V části věnované veletrhu FOR ENERGO nabídne jako vždy řadu zajímavých exponátů a odborní poradci budou poskytovat informace o službách či zvýhodněných nabídkách pro zákazníky. V druhé části pak bude prezentovat projekty v oblasti e-mobility. Projektům v oblasti e-mobility se Skupina PRE věnuje dlouhodobě. Kromě budování sítě nabíjecích stanic a využívání elektromobilů ve firemním vozovém parku provozuje také půjčovnu elektrokol PREkolo. Nově si je možné také zapůjčit elektrokoloběžku.V expozici PRE si budou moci návštěvníci prohlédnout elektromobil, nabíjecí stanici, tzv. ePoint, zastoupena budou i elektrokola a elektrokoloběžka z nabídky půjčovny a elektroskútr.

 

Také druhá expozice PRE v části věnované veletrhu FOR ENERGO nabídne řadu zajímavých exponátů, odborní poradci budou poskytovat informace o službách a zvýhodněných nabídkách pro zákazníky PRE.

 


PREKAB

Společnost PREKAB je především Česko/Slovenským uskupením se specializovaným zaměřením na výrobu a distribuci vodičů, kabelů či síťových přívodních šňůr, jako jedinečné řešení pro průmysl i běžnou spotřební techniku, tvořený týmem zkušených profesionálů, kde je pro ně důležitý zákazník, který ocení jejich obchodní a technický servis při zadávání požadavků na sortiment.

Výrobní a distribuční program je zaměřen zejména na oblast průmyslových kabelů silnoproudých i slaboproudých, s chemickou, teplotní, mechanickou či jinou odolností, nebo specifikem tvaru, barvy a použití. K celému portfoliu se vztahuje doplňková zakázková výroba a drobná kabelová konfekce.

 


PROFESS, spol. s r.o.

PROFESS, spol. s r.o. zajišťuje dodávky přístrojů v oboru měřicí a regulační techniky značek:

PMA, West Control Solutions (regulační technika), Baumer (procesní instrumentace, měření tlaku a teploty), Knick (signální oddělovače, přístroje pro elektrochemii) a Klaschka (snímače pro automatizační techniku).

Dodávané přístroje nachází uplatnění v širokém spektru průmyslových oborů, jako jsou energetika, automobilový a železniční průmysl, potravinářství, farmaceutický průmysl a mnoho dalších. Součástí oboru je kvalifikovaná technická podpora zákazníků včetně vývoje zákaznických aplikací.

 


Radeton s.r.o.

Společnost Radeton již více než 20 let přináší na náš trh pokrokové technologie v oblasti trasování inženýrských sítí a vyhledávání poruch na nich. Je výhradním zástupcem věhlasného britského výrobce lokátorů kabelů a potrubí – firmy Radiodetection a také prestižních výrobců reflektometrů – britské firmy Bicotest a americké společnosti RiserBond.

Radeton má skvělou zprávu pro všechny fanoušky prestižní lokační techniky britské značky Radiodetection! Řečeno terminologií kolegů z automobilové branže, prestižní modely lokátorů RD7000+ a RD8000 prodělaly facelift! A to rovnou nejen vzhledový, ale také po stránce funkčnosti.

Největší novinkou je možnost lokalizace všech typů markerů včetně určení hloubky. Další velkou novinkou je vestavěná GPS. Přepracovaný je nyní i akumulátor pro přijímače na typ Li-Ion. Šokujícím parametrem je ovšem celková hmotnost přijímače. A to pouhých 2,3 kg včetně antény na markery a Li-Ion akumulátoru! A jak se dnes již od prestižní a seriózní značky očekává, budoucí majitelé obdrží s přístrojem také nadstandardní záruku v oboru.

 


Acti 9: Výkonný modulární systém pro koncové rozvody
bude prezentovat společnost SCHNEIDER ELECTRIC

Společnost Schneider Electric, světový expert v energetickém managementu, je průkopníkem v systémech inteligentní energie. Špičková úroveň řešení se nejlépe projevuje v novém modulárním systému Acti 9. Zkušenosti 5 generací, moderní technologie s 22 novými patenty, která optimalizuje časové nároky na práci profesionálů.

Modulární systém Acti 9 nabízí řešení pro všechny typy koncových rozvodů nízkého napětí do 63 A a je naprosto vhodný i pro ta nejnáročnější prostředí. Komunikační sběrnice Smartlink s protokolem Modbus umožňuje řízení, monitoring a měření koncových obvodů. Funkce VisiTrip slouží k rychlému rozlišení, zda byl přístroj vybaven poruchou nebo byl vypnut obsluhou. VisiSafe zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečí v parametru bezpečného odpojení. Unikátní konstrukce dvojité svorky na přístrojích Acti 9 umožňuje připojení hřebenu a vodiče současně.

Produkty řady Acti 9 řeší i novou normu pro rozváděče nízkého napětí. Plastová modulární rozvodnice MiniPragma, se zapuštěnou nebo povrchovou montáží, vybavená přístrojovou náplní Acti 9, úspěšně absolvovala ověření shody s novými normami ČSN EN 61439-1 ed.2 a ČSN EN 61439-3 a získala certifikaci EZU Praha.

 


TECON spol. s r.o.

Na veletrhu FOR ELECTRON se bude opět prezentovat společnost Tecon s.r.o., která působí na českém trhu jako distributor produktů pro průmyslovou automatizaci. V sortimentu firmy Tecon s.r.o. jsou programovatelné automaty firmy Koyo, grafické operátorské panely Weintek, Ethernetové přepínače firem Korenix a Oring. Sortiment doplňují průmyslové PC firmy Lanner. Nabídka společnosti se neomezuje pouze na prodej uvedeného sortimentu, ale technickou podporu, záruční i pozáruční servis a vysokou dostupnost produktů díky rozsáhlým skladovým zásobám. Produkty nabízené firmou TECON s.r.o mají vždy vynikající poměr cena/výkon.

 


TECHNODAT Elektro, s.r.o.

Společnost Technodat Elektro s.r.o. nabízí několik elektro-CAD/CAE řešení orientovaných do různých oblastí elektrotechniky a měření a regulace v čele s nastupující moderní platformou ENGINEERING BASE. Tato řešení obsahují dodávku SW licencí vč. kompletního poprodejního zázemí (školení, konzultace, databanky přístrojů a symbolů, speciální interface atd.), které pomáhají zefektivnit tvorbu výkresové dokumentace. Pro vyspělejší zákazníky je součástí nabízeného řešení i úprava prostředí dodávaného systému a jeho integrace na další IT aplikace a firemní procesy.

Dále se firma zabývá digitalizací výkresové dokumentace, tvorbou a údržbou dokumentace skutečného stavu, vypracováním firemních standardů a poskytuje i konzultační a poradenskou činnost.

 


THONAUER spol. s r.o.

 

V České republice nabízí společnost THONAUER již 14 let produktykomplexní řešení od předních světových výrobců zákazníkům především z oblasti elektrotechnického a automobilového průmyslu. Skupina THONAUER má v současné době kromě mateřské společnosti ve Vídni pobočky v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v Rumunsku.

Mezi hlavní obory společnosti patří dodávky strojů a zařízení v oblasti: zpracování vodičů, dávkování a nanášení viskózních látek, selektivního pájení, odporového a ultrazvukového svařování kovů, průmyslového značení (ink-jet, laser, mikroher, elektrolyt) a navíjení cívek.

Na veletrhu FOR ELECTRON, kterého se společnost účastní každý rok, bude letos prezentovat novou řadu krimpovacích lisů od firmy WDT včetně nové řady lisovacích čelistí a některé z novinek uvedených na největším evropském veletrhu elektronických výrobních technologií PRODUCTRONICA 2013.

 


TOP Instruments, s.r.o. představí významné výrobce
snímacích prvků na světovém trhu

V první řadě se jedná o švýcarskou firmu HubaControl, jednoho z největších Evropských výrobců tlakových snímačů a spínačů, dále TOP INSTRUMENTS představí firmu E+E Elektronik, která je významným světovým výrobcem snímacích prvků relativní vlhkosti, teploty, rychlosti proudění a koncentrace CO2.

Novinkou firmy HubaControl je snímač diferenčního tlaku typ 699, u kterého lze nastavit rozsah snímání, a to v krocích i plynule a má unikátní možnost bipolárních rozsahů. Zajímavým prvek je snímač průtoku kapalin typ 210 a 230. Jedná se o unikátní řešení pro velmi přesné měření průtoku bez vysokých nákladů. Snímače jsou dodávány v několika řadách pro průtok od 0,9 do 150 l/min. K dispozici je frekvenční výstup nebo analogové signály 0–10 V a 4–20 mA.

E+E Elektronik pak disponuje kompaktním snímačem relativní vlhkosti a teploty EE061. Je to přístroj jednoduché kompaktní konstrukce s proudovým výstupem. Přístroj je zajímavý příznivou cenou, tím, že pokrývá celý rozsah 0..100 %, a vysokou přesností.

 


TURCK s.r.o.

Společnost TURCK je předním výrobcem v oblasti průmyslové v automatizace. TURCK filozofie je jednoduchá, ale náročná: Chce svým zákazníkům nabídnout pouze to nejlepší – rychle, spolehlivě a flexibilně! Společnost s více než 40letou tradicí vývoje a výroby pokračuje v inovacích stávajících produktů, sleduje nové trendy a je otevřena novým technologiím.

Společnost navrhuje své produkty tak, aby byla schopna dodávat ucelená řešení a nikoliv pouze jednotlivé výrobky. Novinkou je zaměření na vývoj a výrobu zákaznických aplikací, v návaznosti na senzorovou techniku, propojovací doplňky a sběrnicové komponenty rozšířila společnost TURCK nabídku o programovatelné jednotky a RFID technologie.

Nabídka sortimentu obsahuje: senzorovou techniku, interfacovou techniku, sběrnicové systémy a kompletní konektorový program.

 


VUMS-POWERPRAG předvede napájecí zdroje a měniče
s vysokou energetickou účinností pro třetí tisíciletí!

Společnost nabízí široký sortiment síťových napájecích zdrojů AC/DC, měničů DC/DC, střídačů DC/AC, nabíječek akumulátorů a zálohovaných napájecích systémů od renomovaných výrobců XP Power, VPT, Bel Power, Studer Innotec a dalších. Kromě toho nabízí i řadu vlastních produktů a zákaznická řešení zdrojů a měničů šitých na míru podle požadavků uživatele.

Výrobky jsou určeny pro použití v zařízeních informačních technologií, v telekomunikacích, v průmyslu, energetice, automatizaci, v lékařských aplikacích, v železniční technice, v letecké, kosmické a vojenské technice i v dalších aplikacích.

Nabízené produkty jsou řešeny na principu moderních technologií a vyznačují se nejen malými rozměry a nízkou hmotností ale i vysokou účinností a malým odběrem naprázdno, což přináší významnou úsporu elektrické energie.