Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pražské veletrhy ELEKTROTECHNIKY – místo pro prezentaci novinek (I.)

Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky – FOR ELEKTRON a FOR ELEKTRON MOTION 2013 se bude konat 19.–21. listopadu 2013 v nově vybudovaných halách areálu PVA EXPO PRAHA Letňany. V současné době se jedná o nejmodernější veletržní prostory v Praze. Souběžně s ním se budou konat veletrhy FOR ENERGO – 2. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie, FOR AUTOMATION – 2. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky a nově také veletrh FOR ELECTRON MOTION – 1. veletrh elektromobilních, hybridních dopravních prostředků a infrastruktury a mezinárodní odborný veletrh technického zařízení služeb – VODA – KLIMA – VYTÁPĚNÍ.

Na veletrh Vás zvou:

ABB s.r.o.
AHLBORN měřicí a regulační technika, s. r. o.
AQUASAR na veletrhu FOR ELECTRON představí přístroj, který vyřeší vaše starosti s tvrdou vodou!
Společnost ARIANE, a.s. představí jedničku na trhu značení kabelů, vodičů a elektroinstalací!
CRESSTO s.r.o.
Dinel, s.r.o.
EMCOS s.r.o.
EMOS spol. s r.o.
Společnost GEROtop předvede na veletrhu prostupy potrubí a kabelů stavebními konstrukcemi
Společnost HAKEL – TRADE představí ze své produktové řady hlídače izolačního stavu
Heiru CZ s.r.o.
Helukabel CZ s.r.o.
inwolf s.r.o.
AXL Electronics s.r.o.
Společnost Kardex Remstar na veletrhu FOR AUTOMATION představí automatizované skladovací systémy pro efektivní vychystávání
KOPOS Kolín a.s.



ABB s.r.o.

Veletrh FOR ELECTRON bude hostit i v letošním roce jednoho z leaderů v oboru elektroinstalační techniky v České republice, společnost ABB zastoupenou divizí nízkého napětí, organizační jednotkou ABB s.r.o. Elektro-Praga, pro kterou je účast na elektrotechnické výstavě v Praze tradičním způsobem prezentace a možností představit svým stávajícím i novým zákazníků novinky. Společnost ABB (www.abb.cz) je přední světovou firmou působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 124 000 zaměstnanců přibližně ve 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává téměř 2 900 lidí. Na veletrhu FOR ELECTRON se představí jablonecká lokalita.

 


AHLBORN měřicí a regulační technika, s. r. o.

Společnost AHLBORN představí přístroj ALMEMO 710. Jedná se o univerzální přístroj a datalogger s dotykovým displejem nové generace V7 pro mobilní i stacionární použití 10 měřicích vstupů pro všechny analogové i digitální D6 a D7 ALMEMO snímače.

 


AQUASAR na veletrhu FOR ELECTRON představí přístroj, který vyřeší vaše starosti s tvrdou vodou!

Společnost AQUASAR se zabývá problematikou kvality pitné a užitkové vody. Je dlouholetým oficiálním dovozcem a distributorem zařízení na fyzikální úpravu vody ANTICALC. ANTICALC s velkým úspěchem společnost používá k vyřešení starostí s tvrdou vodou. Přístroj odstraňuje vodní kámen, má okamžitý účinek, není potřeba žádné chemie a údržby. Toto jsou hlavní vlastnosti přelomového systému, které nejen zkvalitní používanou vodu, ale i zároveň zajistí vyčištění již stávajících úsad vodního kamene z míst a zařízení, kde je již usazen.

Společnost garantuje zdravotní nezávadnost upravené vody, úsporu nákladů a energie (min. 30 %), úsporu času a 5letou záruku s úplným vrácením peněz.

 


Společnost ARIANE, a.s. představí jedničku na trhu značení kabelů,
vodičů a elektroinstalací!

ARIANE je výhradním dovozcem zboží PARTEX do ČR a SR. Své uplatnění má jak mezi drobnými zákazníky, tak ve velkých projektech, například vlakové soupravy Bombardier. Dodává jak jednotlivé návlečky, tak tiskárny pro potisk na místě. Značení PARTEX vychází z dlouhodobě ověřených chemických parametrů a vazeb nastavených tak, aby vydrželo i extrémní podmínky. Společnost nabízí značení vodičů, kabelů, elektroinstalací, nerezové značení, značení trubic v potravinářském odvětví, bezhalogenové značení a další. Návlečky mohou být předtištěny, potištěny na zakázku nebo potisknuty na vlastní tiskárně. Nabídka tiskáren je velmi široká, od malého objemu tisku, po profesionální modely.


 


CRESSTO s.r.o.

Firma CRESSTO s.r.o. je předním výrobce tlakových snímačů, měřidel tlaku a specializovaných zařízení pro měření tlaku na českém trhu. V nabídce firmy lze nalézt vysoce chemicky odolné snímače s keramickou membránou a nově také snímače s rozsahem 0-10 kPa. Dále pak firma představí zcela nový ruční digitální měřič tlaku s funkcí dataloggeru, funkcí měření rychlosti a průtoku, funkcí max/min atd. Jako oficiální zástupce firmy CETA testsyteme GmbH. pro Českou a Slovenskou republiku bude firma CRESSTO vystavovat zařízení CETA 815 určené pro produktivní měření netěsnosti, kontrolu a zajišťování kvality, zajištění výroby ve velkých výrobních linkách. Výhodou použití standardních testerů je možnost jejich téměř okamžitého nasazení do výrobního procesu, možnost volby zkušebního postupu pomocí uživatelsky definovaných programů a vysoká produktivita měření v širokém rozsahu požadovaných parametrů.

 


Dinel, s.r.o.

Dinel, s.r.o. je přední výrobce měřicí a regulační techniky v ČR. Její současnou nabídku tvoří cca 27 základních řad výrobků pro elektronickou signalizaci výšky hladiny kapalin a sypkých látek. Jedná se o radarové, ultrazvukové, kapacitní a hydrostatické hladinoměry pro kontinuální měření, limitní hladinové spínače pro bodovou signalizaci a širokou řadu napájecích, spínacích a regulačních jednotek, digitálních zobrazovačů a příslušenství. Dále začala firma Dinel vyrábět elektromagnetické průtokoměry EFM-115. Místem pro aplikace těchto přístrojů jsou převážně nejrůznější technologická zařízení – např. čističky odpadních vod, úpravny vod, čerpací stanice pro pohonné hmoty, farmacie, chemické technologie, zemědělské a potravinářské technologie, skladování a zpracování stavebních hmot, balicí technika, tepelné a chladicí stroje, topenářství a automatizace kotlů na biomasu, dopravní technika, motory, turbíny apod. Senzory Dinel lze také nalézt v rodinných domcích (septiky, studny, nádrže na dešťovou vodu).

 


EMCOS s.r.o.

Společnost EMCOS s.r.o. patří k tradičním výrobcům kompenzačních zařízení nízkého a vysokého napětí a současně poskytuje rozsáhlou nabídku služeb – provozní měření, analýzy sítí, projekční návrhy kompenzačních/dekompenzačních zařízení včetně jejich zprovoznění.

V oblasti měření, analýz rozvodných soustav a kompenzace účiníku může společnost díky dlouholetým zkušenostem nabídnout pomoc při řešení i těch nejsložitějších problémů.

Při dodávkách kompenzačních zařízení se společnosti podařilo maximálně zkrátit proces od konstrukčního návrhu až po finální montáž a uvedení do provozu. Uživatel tak může výrazně zkrátit odstávku výroby nebo vyloučit přirážky za odběr jalové energie.

Hybridní kompenzační jednotky EHPV (PDF)

 


EMOS spol. s r.o.

EMOS Lighting spol. s r.o. je předním dodavatelem světelných zdrojů v ČR a v okolních státech. Zaměřujeme se zejména na světelné zdroje a svítidla s aplikovanou LED technologií.

Pro letošní sezónu společnost připravila zcela nové řady LED žárovek. Jedná se o cenově velmi zajímavou řadu S-Line, nabízející výborný poměr cena-výkon a stejně tak o výkonnou řadu X-Line, která má i při nízké spotřebě velmi vysoký světelný výkon.

Z LED svítidel může firma vyzdvihnout EMOS reflektory, které při velmi nízké spotřebě elektrické energie nabízejí světelný tok odpovídající klasickým reflektorům s halogenovými žárovkami, či přenosný LED reflektor vybavený akumulátorovou baterií, který svítí nejen bílým světlem, ale má i funkci „nouzového” blikání červeným světlem.

V sortimentu EMOS Lighting můžete také nalézt široký výběr halogenových žárovek, úsporných kompaktních zářivek a dalších světelných řešení.

 


Společnost GEROtop předvede na veletrhu prostupy potrubí a kabelů stavebními konstrukcemi

Prostupy potrubí a kabelů stavebními konstrukcemi jsou v současné době řešeny jen okrajově a většinou dochází k improvizacím přímo na stavbě. Prostupy do objektu zajišťují ochranu majetku před poškozením, jsou chráněny zařízení, stroje, počítače nebo kulturní majetek. Naším cílem je zákazníkům dodat bezpečné a trvalé řešení vodotěsných a plynotěsných prostupů do objektu, nebo v objektu. Celý sortiment je rozdělen na profesionální prostupy se zárukou 25 let a standardní řešení se zárukou 2 roky. V sortimentu jsou i sdružené prostupy více inženýrských sítí a prostupy pro hladké kanálové potrubí (KG-sytém). Dále společnost nabízí mnohonásobné prostupy potrubí a kabelů, atypické prostupy (zakázková výroba), protipožární prostupy a servisní, nebo kabelové kanály. V nabídce naleznete také řešení pro různé typy prostupů potrubí a kabelů včetně projekční podpory a technických konzultací.

 


Společnost HAKEL – TRADE představí ze své produktové řady
hlídače izolačního stavu

Hlídače izolačního stavu z produkce firmy HAKEL řady ISOLGUARD HIG91/E, HIG92/E jsou určeny k monitorování izolačního stavu jednofázových i třífázových izolovaných IT-soustav, navržených a provozovaných podle norem IEC 60364-7-710, ČSN EN 50 522, ČSN EN 61 936, ČSN 33 3210, ČSN EN 61557-8, ČSN 33 2140:87+A:90 čl. 6.

Umožňují monitorování 1fázových i 3fázových IT-sítí až do maximálního provozního napětí 275 V AC, eventuelně 3×275 V AC. Pokud je požadováno monitorování izolačního stavu 1fázové nebo 3fázové IT-sítě s vyšším provozním napětím, je nutno vytvořit její umělý střed a to pomocí tlumivek TL400 (katalogové číslo 70504), TL600 (kat. číslo 70601), TL1600 (kat. číslo 71601) nebo TL6003 (kat. číslo 70603). Takto vytvořený střed se připojuje na svorku hlídače HIG91/E, HIG92/E.

Hlídače jsou vybaveny displejem pro zobrazení číselné hodnoty naměřeného izolačního odporu. Dále ovládacími tlačítky pro nastavení parametrů hlídače a signalizačními LED diodami pro zobrazení stavu kontrolované sítě a hlídače. K hlídači je možno připojit moduly dálkové signalizace stavu kontrolované sítě MDS10 z produkce fy HAKEL.

Hlídače HIG91/E a HIG92/E jsou vybaveny modulem HIG-ETH, který umožňuje přímé připojení hlídače k počítačové síti ETHERNET, po které může uživatel komunikovat s PC počítačem. Vestavěné signalizační relé s přepínacím kontaktem umožňuje připojení zařízení pro signalizaci alarmu. Je možné provádět místní i dálkový test funkce hlídače.

 


Heiru CZ s.r.o.

Firma HEIRU CZ s.r.o. je významným výrobcem kabelů, vodičů a kabelové konfekce na českém trhu. V současné době je jediným výrobcem transparentních kabelů a přívodních šňůr v České republice.

Jejich výrobky splňují přísná kritéria kvality a bezpečnosti. Působí především na českém, slovenském, rakouském a německém trhu. Hlavním cílem je poskytnutí individuálního přístupu a spokojenost spolupracujících firem.

Letošní veletrh ELECTRON 2013 se ponese v duchu výroby speciálních kabelů, speciálních vodičů a speciální konfekce.

 


Helukabel CZ s.r.o.

Mezi přihlášené firmy na veletrh FOR ELECTRON 2013 se zařadila i společnost HELUKABEL, která je jedním z největších evropských výrobců a dodavatelů v oblasti kabelů, vodičů a kabelového příslušenství. Tato německá firma disponuje velmi širokým sortimentem ve svém novém logistickém centru a je připravena ve velmi krátkém čase dodávat svoje výrobky zákazníkům na celém světě. Na veletrhu FOR ELECTRON 2013 představí firma HELUKABEL své novinky a trendy.

 


inwolf s.r.o.

 

Společnost inwolf s.r.o. je výhradním distributorem britského zásuvkového systému Mainline. V září loňského roku měl zásuvkový systém premiéru na veletrhu FOR ARCH a vzápětí na FOR INTERIOR, kde svými možnostmi a jednoduchostí uchvátil mnoho návštěvníků. Snad i proto získal čestné uznání odborné poroty za nejlepší exponát.

Systém Mainline především nabízí jedinečné řešení vedení elektřiny a dat v jedné liště: neuvěřitelně rychlou instalaci se zachováním všech bezpečnostních kritérií, absolutní svobodu v počtu přípojných míst, snadnou kontrolu nad připojením a v neposlední řadě konkurenční výhodu.

 


AXL Electronics s.r.o.

Společnost AXL electronics, zastupující Jablotron, představí na veletrhu FOR ELECTRON 2013 univerzální alarm, který se pružně přizpůsobí jak nárokům rozsáhlé firmy, tak potřebám domácností a zároveň je velmi jednoduše ovládaný.

„Vyslyšeli jsme požadavky trhu na flexibilní systém, který by zabezpečil firmy a další komerční prostory, stejně jako rezidenční objekty, a zůstal přitom přehledný a snadno ovladatelný pro uživatele,“ popisuje ředitel holdingu Jablotron Dalibor Dědek jeden z prvních impulsů vedoucích k vývoji nového produktu. Tyto zdánlivě neslučitelné požadavky byly uspokojeny revolučním patentovaným systémem ovládání, pocházejícím z vývojářské dílny Jablotronu. Nové na tomto alarmu není jen ovládání, ale celá jeho architektura. Rozsah komponent, variabilita počtu periferií, sběrnicové uspořádání, nový bezdrátový protokol, možnosti komunikace a vzdáleného servisního i uživatelského přístupu z něj dělají nadčasové řešení elektronického zabezpečení.

Kromě technických předností má nový alarm také atraktivní vzhled, jehož autorem je Jan Tuček, držitel ceny Design centra ČR 2005 a dalších ocenění.

Novinka vzbudila mezi odbornou i laickou veřejností velký zájem a získala řadu ocenění na veletrzích.

 


Společnost Kardex Remstar na veletrhu FOR AUTOMATION představí
automatizované skladovací systémy pro efektivní vychystávání

Kardex Remstar je jedním z předních světových výrobců automatizovaných systémů skladování a vychystávání výtahového typu ShuttleXp® a typu páternoster MegamaRS®. Můžete se těšit na moderní skladovací systémy, které umožňují co nejefektivnější skladování a vychystávání produktů nebo zboží. Díky flexibilní konstrukci se přizpůsobují prostorům skladu tak, aby maximálně využívaly prostor a šetřily místo, a tím i peníze majitele. S jejich pomocí lze dosáhnout až o 80 % efektivnějšího využití skladového prostoru.

Kardex také představí novou generaci softwaru pro správu skladu Power Pick Global, který obsahuje celou řadu nových funkcí pro efektivnější a rychlejší vychystávání a jednodušší sdružování objednávek. Nové funkcionality softwaru byly například vytvořeny pro podporu tzv. paralelního vychystávání. Power Pick Global umožňuje zlepšení materiálových toků prostřednictvím navádění operátorů k další položce, kterou mají vychystat, a výrazně zkracuje prostoje obsluhy. Objednávky můžou být vychystávány souběžně z několika zón a odběr artiklů bude potvrzen oskenováním čárového kódu. Nové funkce softwaru PPG eliminují „papírování“ ve skladu a prostoje obsluhy a zvyšují produktivitu práce.

 


KOPOS Kolín a.s.

I na 3. ročníku veletrhu FOR ELECTRON představí své novinky a inovace významná společnost Kopos Kolín a.s. V České republice patří k největším výrobcům elektroinstalačního úložného materiálu z plastů a kovu. Sortiment více než 7000 druhů výrobků splňuje světové parametry podle mezinárodních standardů. Dceřiné společnosti v Evropě, Asii a Africe zabezpečují prodej výrobků i ve světě.

Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních. Vítězstvím ve výběrovém řízení na dodávku odstiňovacího systému pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN si Kopos zabezpečil v této oblasti prestižní postavení.

Nové výrobky Koposu v roce 2013

Elektroinstalační krabice KSK 125 a KSK 175 s krytím IP 66

Nové krabice KSK 125 a KSK 175 vyrobené v Koposu doplňují výrobkovou řadu uzavřených krabic KSK. Disponují vysokým stupněm ochrany před vniknutím prachu a intenzivně tryskající vodou s klasifikací IP 66. Velikost krabic vyrobených v Koposu dvojvstřikovou technologií je v Evropě ojedinělá.

Systém víceúčelových krabic KOPOBOX mini

Krabice jsou vyrobené z bezhalogenového materiálu šedé barvy a umožňují montáž 3 kusů modulárních přístrojů 45X45 nebo 6 kusů 45X22,5.

Pro své široké použití se krabice KOPOBOX mini rozdělují do tří sestav:

KOPOBOX mini L – sestava je přizpůsobena montáži do nábytku, do dutých stěn nebo do zdvojených podlah o tloušťce od 6 do 38 mm.
KOPOBOX mini B – sestava je přizpůsobena k montáži pod omítku nebo do litých betonových podlah.
KOPOBOX mini P – sestava pro parapetní kanály PK 110X70 D a PK 110X70 D HF.

Inovace hranaté lišty s dvojitým zámkem LH 60x40

LH 60x40 – rozměrově největší hranatá lišta z produkce Koposu. Po inovaci je opatřena dvojitým zámkem pro větší tuhost lišty a pevnější fixaci víka. Inovací, která usnadní montáž, prošlo i příslušenství lišty.

Závěs vnější boční ZVB 1,5 pro snadné zavěšení kabelových lávek bez nutnosti použití šroubů. Výrobek je chráněn užitným vzorem.

Požárně odolné systémy

Požárně odolné systémy se rozrostly o nové výrobky, které se podrobily zkoušce požární odolnosti:

  1. krabice KSK 100 PO s vysokým IP krytím IP 66
  2. Drátěné žlaby o rozměrech 60 × 60, 60 × 100, 60 × 150,60 × 200, 60 × 300 mm
  3. Skupinový držák kabelů SD 2 pro silové i sdělovací vedení