Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Otevřete oči - Eurolyzer Super Technology přichází

Čím je výjimečný?

  • Barevný displej s brilantním kontrastem
  • Revoluční ukládání naměřených protokolů na micro SD kartu
  • Ovládání přístroje dotykovou klávesnicí

Na rozdíl od svého předchůdce nabízí uživateli větší uživatelský komfort a také vyšší modulárnost měření. To znamená, že si uživatel může zvolit, zda mu postačí základní verze přístroje pouze s měřením O2, CO/H2 a teploty nebo bude chtít měřit i tah spalin, popř. diferenční tlak. A i když se to zdá neuvěřitelné, i tak malý přístroj lze kdykoliv doplnit o měření NO a výpočet NOx.

Ve skutečnosti je každý přístroj vybaven ještě jedním senzorem navíc. Jde o vodíkový senzor, který má návaznost na měření CO. Pokud totiž měříte koncentraci CO, elektrochemický článek změří spolu s CO i nedefinovatelný podíl vodíku. Čím hůř je seřízený generátor tepla, tím je podíl vodíku větší a může dosáhnout hodnoty řádu stovek ppm. Řešením je tzv. kompenzace na vodík, která je u analyzátorů označena jako CO/H2 a znamená, že se od koncentrace CO odečítá změřený podíl vodíku.

Eurolyzer ST nabízí uživateli spoustu možností, jak zpracovat naměřená a vypočtená data. Ta lze podržet na displeji, vytisknout přes IR port na IR tiskárně nebo jednoduše uložit na micro SD kartu. Ke zpracování souborů uložených na micro SD kartě není potřeba žádný další program. Kromě toho lze data přenést do PC kabelem přes USB port nebo bezdrátově přes Bluetooth. K této operaci je nutný program Eurosoft.

K jednoduchému ovládání přístroje slouží pouze čtyři dotyková tlačítka:

Tlačítko Funkce
Rolování pro výběr funkcí a možností (paliva, jednotky). Dále slouží pro posun naměřených a vypočtených hodnot
Potvrzení výběru (ENTER)
Opuštění funkce (ESCAPE) vede až k návratu na start měření
Zapnutí / vypnutí přístroje.

Po zapnutí přístroje se na displeji objeví ikony, jejichž význam si lehce domyslíte (pokud ne, význam je napsaný česky uprostřed displeje). Pak už Vás přístroj sám vede, dává možnosti na výběr a pracuje podle toho, jakou funkci, eventuálně jakou nabízenou možnost vyberete. Můžete si nechat zobrazit na displeji všechny hodnoty najednou, změnit jejich pořadí, změnit jednotky a v neposlední řadě využít barevný displej pro zvýraznění limitních hodnot nebo zobrazení jádra proudění. Ovládání je tak jednoduché a přehledné, že se do měření můžete pustit, aniž by jste si přečetli návod k obsluze. Jeho přečtení samozřejmě vřele doporučujeme, mimo jiné i proto, aby jste mohli využít všechny funkce, které Eurolyzer ST nabízí.

V případě požadavku je možno dodat přístroj i s funkcí "Heizungs Check - Kontrola topení" Jde o grafické programy pro měření a zobrazení ztrát tepla povrchem generátoru tepla a ventilací a pro zjišťování potenciálu úspor energie.

Zbývá jen dodat, že pro Vaše dotazy, vypracování nabídky a zaslání podrobnějších podkladů jsme Vám k dispozici: AFRISO spol. s r.o., kontaktní osoba: Ing. Jana Tichánková , mobil: 603 578 442, Email: tichankova@seznam.cz


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...