Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úsporný provoz s komfortním osvětlením

OSRAM rozšiřuje svou produktovou řadu zářivek T5 a kompaktních zářivek Dulux o další úsporné modely, které nabízejí špičkový komfort při řešení osvětlení. Kombinace zářivek T5 s ovládacími prvky Quicktronic Intelligent GII pak přináší ještě rozsáhlejší úspory než dříve.

Kromě úsporného provozu se nové produkty, které OSRAM na trh uvádí v rámci své výrobkové kategorie klasických a kompaktních zářivek, vyznačují ještě dalšími mimořádnými aspekty.

T5 Seamless HE: Atraktivní osvětlení, které vypadá tak, jak vypadat má

Nová vysoce výkonná zářivka T5 Seamless HE (high efficiency - vysoká účinnost) díky svému novému provedení nabízí nepřerušený světelný pás bez rušivých stínů. Navíc se dá využívat v rámci jednoho systému i při nejrůznějších úrovních výkonu. Svým zdokonaleným tvarem umožňuje širší využití z pohledu návrhářů, a proto se výborně hodí především do situací, kdy hraje kvalitní osvětlení klíčovou roli - například v hotelech, restauracích nebo v nákupních komplexech. Možnost stmívání navíc otevírá nové možnosti osvětlení podle aktuální nálady a umožňuje ještě o to úspornější provoz.

V zapojení do systému ECG Quicktronic Intelligent GII nabízejí zářivky T5 Seamless HE skutečně vysokou efektivitu. Při použití A2 BAT vykazuje ECG nejvyšší energetickou účinnost podle EEI, životnost až 100 000 hodin a špičkové možnosti přepínání. V kombinaci s detektory pohybu je model ECG naprosto ideálním řešením, neboť u něj není nijak omezen počet spínání.

T5 HO ES a T5 HE ES: méně energie = vyšší úspory

Modely T5 HO ES (high output - vysoký výkon, energy saver - energetická úspora) ve verzi 45, 50 a 73 W spotřebovávají o 10 % méně energie než klasické zářivky T5 HO při řízení ovládacím modulem, jako je GII nebo Professional GII. To stejné platí pro modely T5 HE ES ve verzi 25 a 32 W ve srovnání se standardními zářivkami T5 HE. Světelný tok zůstává stále stejný.

V průmyslovém prostředí, skladech či kancelářích (T5 HO ES) a v nákupních centrech (T5 HE ES) se dají zářivky vyměňovat snadno a rychle a svým provozem zaplatí vstupní investici za necelý rok.

Dulux T/E HE 11W: špičkový světelný výstup, snadná montáž

Model Dulux T/E 11W HE rozšiřuje řadu kompaktních zářivek Dulux T/E o verze 14 a 17 W. Tyto zářivky poskytují oproti klasickým kompaktním zářivkám až o 32 % lepší světelnou účinnost. Zářivky Dulux T/E HE se vyznačují dlouhou životností, která je v průměru až 20 000 hodin, a k tomu i snadnou montáží. Zářivka je přizpůsobená osvětlení interiéru - dosahuje maximálního světelného toku při okolní teplotě +35 °C, což je běžná teplota v interiérovém svítidle. Je vhodná k osvětlení obchodů, hotelů a restaurací, kanceláří, veřejných prostor a jako nouzové osvětlení.

Dulux L HE 16, 22 a 26W: mimořádná účinnost

Řada Dulux L HE nabízí mimořádně vysokou svítivost až 100 lm/W (při okolní teplotě +35 °C) a prodlouženou průměrnou životnost až 20 000 hodin. Zářivky Dulux L HE, vyvinuté speciálně za účelem osvětlení interiéru, jsou ideální do škol, veřejných prostor, kanceláří, průmyslových budov, hotelů a obchodů.

 
 
Reklama