Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová jádrová vrtačka REMS Picus DP

Rems představuje zcela novou jádrovou vrtačku Picus DP pro suché vrtání. Vrtací korunky mají masivní segmenty složené ze zrnek umělého diamantu. Picus DP je vybaveno technologií mikroimpulsů. V základu je k zařízení vybaveno navrtávací pomůckou a sacím rotorem pro připojení vysavače. Podrobnosti na kameru vysvětluje Mojmír Böhm, jednatel společnosti REMS Česká republika.

Picus DP od společnosti REMS je jádrová vrtačka pro suché vrtání, uvedená na trh na podzim roku 2020. Suché vrtání je výhodné při provádění prostupů a otvorů v již dokončených interiérech s povrchovými úpravami na stěnách a s hotovými podlahami. Vrtat lze také např. v blízkosti elektrorozvodné skříně, což by při použití vody jako chladiva nebylo možné. Vrtání je velmi rychlé, efektivní a čisté.

Zařízení Picus DP používá u převodové části TZV mikroimpulsy, které nahrazují funkci rázového kladiva. Díky vysoké frekvenci 480 impulsů za vteřinu obsluha zařízení tyto impulsy nezaznamená a vrtání je o to snadnější.

Samotná vrtací korunka má masivní segmenty složené ze zrnek umělého diamantu a pojiva. Segmenty jsou napájeny na vlastní vrtací trubku laserem, aby vrtací korunka vydržela co nejvyšší teploty. Segmenty jsou opatřeny drážkami, které pomáhají odvádět jak vrtací prach, tak především teplo z místa vrtání.

Při použití větších průměrů vrtacích korunek je ve standardu k zařízení k dispozici tzv. navrtávací pomůcka. Ta zajišťuje přesné centrování vrtací korunky a dodržení přesného místa vrtání. Pomůcka je dutá a perforovaná. Tím je zajištěn odvod prachu z místa vrtání. V případě větších otvorů lze Picus DP osadit do jakéhokoliv vrtacího stojanu Rems.

Picus DP je zároveň osazen sacím rotorem na připojení mokro-suchého vysavače. K zařízení Picus DP může být připojen jakýkoliv z vysavačů třídy L nebo M.

 
 
Reklama