Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další milník digitalizace – konference Smart Life

Chytré sítě zajistí energetickou účinnost i životní komfort

Nakladatelství Sdělovací technika Vás zve na konferenci Milníky digitalizace – Smart Life. Koncepce, která se skrývá pod titulem Smart Life, dává Internetu a energetické síti nové možnosti poskytovat rozličné inkrementální služby domácnostem v propojených chytrých (smart) komunitách. Konference proběhne 25. ledna 2011.

Koncepce, která se skrývá pod titulem Smart Life, dává Internetu a energetické síti nové možnosti poskytovat rozličné inkrementální služby domácnostem v propojených chytrých (smart) komunitách. Aby bylo možné koncepci Smart Life realizovat, je třeba pro energetické sítě zajistit schopnost, kterou označujeme Smart Grid. Komunikační systém Smart Grid bude pro přenos dat používat PowerLine Communication a kapacitu širopásmových sítí nové generace včetně LTE nebo WiMAX.

Smart Grids nabízejí nové obchodní modely, které pak mohou využít i noví hráči na trhu. Ti mají možnost zvýšit své příjmy prostřednictvím nabídky inteligentních tarifů a dalších služeb. Objevují se i nové produkty spotřební elektroniky a domácích spotřebičů SG Ready vybavené zajímavými inteligerntmími funkcemi.

Technologie Smart Grids dávají energetickým sítím digitální rozměr. Spojují odběratele elektrické energie, včetně domácností, firem a výrobních závodů, s dodavateli elektřiny. Utility profitují z informací o využívání energie v reálném čase a z energie generované decentralizovanými výrobci. To jim umožňuje lépe řídit výrobu energie a také řídit elektrorozvodné sítě. Spotřebitelé mohou snížit své účty za elektřinu využitím flexibilních cenových modelů a okamžitých informací o své spotřebě.

Více informací o programu a způsobu přihlašování na konferenci naleznete na www.stech.cz.

 
 
Reklama