Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní budovy 2017 – automatizace, úspory a IoT

Tématu chytrých měst se věnuje zvýšená pozornost již delší čas a směrem k samosprávě má jasné poselství – udělejte své města chytřejší. Konference, která se koná příští týden v Brně (28. 2. 2017), si proto klade za cíl představit zejména dílčí elementy chytrých měst, tedy budovy s výraznými prvky inteligence. Ty přinášejí nejen vyšší komfort pro život, ale také nesporné možnosti na straně energetických úspor.

Vydavatel časopisu Inteligentní budovy (www.inbudovy.cz), společnost Trade Media International (www.vseoprumyslu.cz), si vytyčila jasný cíl. Na akci chce představit komplexní přehled technologií, které umožňují dodat budovám přívlastek „chytré“. Jednou z hlavních technologií, která změnám na trhu dodává dynamický ráz, je prosazování internetu věcí. O jeho potenciálu bude hovořit zejména Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení, ale dá se správně tušit, že bude zakořeněn hluboce i v dalším programu.

Velkým propagátorem konceptu chytrých měst, a to nejen v České republice, je společnost Siemens. Ta vnímá digitalizaci komplexně, tedy v oborech průmyslových i stavebních, které v současné době čelí největší transformaci. V letošním roce dokonce jmenovala svého prvního ředitele pro digitalizaci, kterým se stal Leoš Dvořák. Právě on se zhostí tématu, jak mohou chytrá řešení (nejen v budovách) vyniknout v konceptu chytrých měst.

Jak již bylo nastíněno v úvodu, značné zastoupení v programu mají prezentace široké škály technologických možností. S těmi se v programu objeví mnoho dalších oborových lídrů. Firmy jako například HDL Automation, tuzemský dodavatel průmyslových i domovních systémů se světovými referencemi a ambiciózní nováček na trhu, společnost Teco nebo mezinárodní Schneider Electric se představí nejen v programu, ale i doprovodné výstavní ploše.

Jak již bývá u seminářů z dílny Trade Media zvykem, hlavním pojítkem programu je navíc ukázka reálných projektů, které mohou deklarovat výhody prosazování těchto technologií. Ty představí například také národní skupina KNX Česká republika či zástupce IQRF aliance.

A jelikož je dost možné, že tento článek právě čtete z pohodlí své kanceláře, přijďte se zasnít, jak vysoko může pohodlí zajít s konceptem IoT a jeho inteligentních kanceláří budoucnosti, které představí firma iNELS.

Posledním bodem pro nerozhodné před registrací budiž fakt, že cílová skupina (projektanti, developeři a další realizátoři projektů chytrého bydlení) mají vstup na konferenci zaručen zdarma. Neváhejte a registrujte se včas.


 
 
Reklama