Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedostatek technicky vzdělaných odborníků tíží nejen české firmy

Přední český výrobce zabezpečovacích systémů JABLOTRON reaguje na nedostatek odborníků v technických oborech. Rozhodl se podporovat jejich výuku už od základní školy. Jako významný partner podpořil Logickou olympiádu, vybraným základním školám ve svém regionu také věnoval stavebnice pro podporu výuky fyziky.

Jablotron podporuje výuku technických oborů už od základní školy

“Vzdělání v technických oborech vnímáme jako stěžejní věc, proto jsme se rozhodli pro jeho aktivní podporu. Jsme technologická firma založená na inovacích, potřebujeme nadšené odborníky, kteří budou náš obor posouvat dál. Proto jsme se rozhodli pracovat s dětmi už od základní školy,” říká k aktivitám Jablotronu na podporu edukace žáků jeho šéf David Beneš. Také JABLOTRON, který dodává nejmodernější zabezpečovací systémy do více než 73 zemí světa, se potýká s nedostatkem lidí právě v technických oborech. “Pokud se nezlepší přístup k výuce předmětů, jako je fyzika, matematika nebo IT, bude se nedostatek odborníků jen dál zhoršovat,” upozorňuje David Beneš.

Akademie JABLOTRON navázala spolupráci s 10 vybranými základními školami. Například Masarykova základní škola v obci Zásada na Jablonecku dostala od JABLOTRONU ke konci roku sadu 10 stavebnic na podporu výuky fyziky Boffin 500. Stejně jako dalších devět základních škol z Liberce, Jablonce nad Nisou, Desné nebo např. Smržovky.

Kromě toho se Jablotron v loňském roce stal významným partnerem Logické olympiády pořádané Mensou ČR. Soutěž je určená žákům mateřských a základních škol a nižším ročníkům víceletých gymnázií má hravou formou rozvíjet logické myšlení. “Logická olympiáda nabízí zábavné aktivity, na které ve školních osnovách mnohdy nezbývá místo. Tento přístup se nám velmi líbí, protože probouzí v dětech zvědavost a zájem, podobné aktivity byly a i nadále budou součástí Jablotronu,” říká David Beneš.

JABLOTRON i po odchodu Dalibora Dědka dál pokračuje v jeho šlépějích a podporuje svůj region. „Jsme aktivní v řadě dobročinných projektů na Jablonecku. Věříme v české nadání a schopnost českých pracovníků přemýšlet inovativně a riskovat v těch správných momentech,” uzavírá David Beneš.




Jablotron podporuje výuku technických oborů už od základní školy
 
 
Reklama