Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wilo je digitálním průkopníkem na veletrhu ISH 2019 ve Frankfurtu

“Budoucnost je propojena” - konektivita jako klíč k digitálnímu světu řešení čerpadlových systémů

Dortmundský výrobce čerpadel a čerpacích systémů, který se stal i dodavatelem řešení, nabízí nejen produkty samotné, ale také digitální přístup k navrhování, řízení, uvádění do provozu a monitorování čerpadel - stejně tak jako související služby před, během a po jejich instalaci.

Zdroj: Wilo SE
Zdroj: Wilo SE

Spolu se sítí kompatibilními produkty, jako jsou Wilo-Stratos MAXO a moduly, které lze dodatečně namontovat na jiná čerpadla Wilo, jsou aplikace Wilo-Assistant hlavními exponáty stánku Wilo. „Využíváme digitální transformaci na všech úrovních, abychom našim zákazníkům poskytli další benefity“, vysvětluje Tobias Groß, zodpovědný za digitalní marketing ve společnosti Wilo. „Pomocí tohoto přístupu podporujeme živnostníky, projektanty, provozovatele a výrobce zařízení s projektováním a podporou zákazníků - a také s instalací a uváděním do provozu. Takže v této souvislosti skutečně hovoříme o holistickém přístupu”.

Aplikace Wilo-Assistant jako výchozí bod

Čerpadla Wilo jsou vybavena vhodným digitálním rozhraním nebo mohou být alternativně upgradována pomocí modulu IF. Aplikace Wilo-Assistant funguje jako centrální výchozí bod a je nyní optimalizována tak, aby poskytovala poradenství zákazníkům. Aplikace jim zpřístupňuje celý digitální svět produktů a služeb Wilo. Návody usnadňují uvedení do provozu a funkce komplexního vyhledávání pomáhá uživatelům najít informace o libovolném tématu v celé aplikaci. Funkci Smart Connect lze použít jak k instalaci produktů, tak k vyvolání údajů o jejich provozním stavu: „Funkce se pohybují od přizpůsobení čerpadla, například jeho umístěním nebo jeho uvedením do provozu, do živého monitorování a zobrazení hodnot měření, jako je rychlost, spotřeba energie a průtok”, říká Dr. Alexander Coers, zodpovědný za konektivitu čerpadlových řešení. Kromě toho existují funkce, jako je základní konfigurace zařízení a přímá komunikace s produktem - například dokumentování historie údržby, poruch a nastavení. Navíc funkce Solar Connect v aplikaci umožňuje ovládání Wilo-Actun OPTI-MS pomocí vzdáleného přístupu.

Konektivita jako základ komplexního balíčku služeb

Zákazník má také přístup ke komplexní nabídce služeb společnosti Wilo prostřednictvím služby Care Connect. „Služby, které zde nabízíme, tvoří náš všestranný bezstarostný balíček,“ vysvětluje Niko Kösling z Wilo Group Service. „Využíváme funkce konektivity, aby proces plnění smluv o údržbě byl pro operátory systému co nejjednodušší.“ Jedná se o dálkově monitorovaná data a nastavení pomocí vzdáleného přístupu. „Data pro tyto procesy jsou dostupná pouze v prostředí Wilo Cloud a nelze k nim přistupovat externě. To nám umožňuje zaručit nejvyšší úroveň zabezpečení dat a zajistit, aby třetí strany nemohly získat neoprávněný přístup“, říká Kösling.


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.