Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Právě probíhá veletrh ELECTRON 2011

Pražský veletržní areál Letňany patří 12. – 15. dubna 2011 veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ELECTRON. Ve třech výstavních halách, na ploše 7 510 m2 představuje své novinky 297 vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa, Rakouska, Nizozemí, Velké Británie, Španělska, Švýcarska, Polska a Estonska.

„Velice si vážíme aktivní účasti a podpory jednotlivých vystavovatelů, kteří mají velký podíl na tom, že první ročník veletrhu ELECTRON je tak kvalitní a umožňuje nás již dnes připravovat koncepci druhého ročníku, který se bude konat 13. – 16. března 2012 a přinese dva samostatné projekty FOR ENERGO a FOR AUTOMATION.“ říká Vanda Yousifová, manažerka veletrhu.

Mezi nespočet novinek, které mohou návštěvníci na veletrhu vidět, patří například inteligentní systém elektroinstalace FOXTROT společnosti Teco, s.r.o., který monitoruje a ovládá dům přes mobilní telefon či internet, dále výkonové jističe s vypínací schopností a jednoduchou instalací firmy Hager Electro s.r.o. To, že mají čeští odborníci stále světu inovací co nabídnout, dokazuje mobilní rentgen SCIOX 2.0 vyvinutý studenty Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Další novinkou jsou praktické elektroinstalační krabice do sadrokartonu od Kopos Kolín. Mezi tradiční představitele nových produktů patří společnost ABB, s.r.o. – tentokrát je to formou porcelánových spínačů a zásuvek s jednoduchým designem Decento®. Zájemci o elektromobilitu, která je v současné době strmě rostoucím trendem energetiky, je připravena testovací dráha a přehlídka všech e-produktů v sekci e-mobility – elektromobil CITROËN C-ZERO s nulovými emisemi CO2 (PRE), smart ed společnosti E.ON využívaný Pražskou záchrannou službou nebo ZOO a další výrobky včetně dobíjecích stanic. Společnost Lapp Kabel zve naopak všechny pamětníky, aby oslavili padesáté narozeniny ovládacího kabelu ÖLFLEX®.

Prezentaci novinek vystavovatelů doplňuje odborný doprovodný program, který návštěvníkům přiblížuje například problematiku obnovitelných zdrojů energie, legislativy, Smart Meteringu, nanotechnologií a dalších aktuálních témat, která jsou v současné době pro elektrotechniku stěžejní.

Ani v případě veletrhu ELECTRON nechybí soutěže GRAND PRIX – soutěž o nejvíce inovativní výrobek a TOP EXPO – soutěž o nejzdařilejší expozici, které patří již tradičně k výstavám pořádaným společností ABF, a.s., jež je v současné době jediným provozovatelem Pražského veletržního areálu Letňany.

O soutěže nejsou samozřejmě ochuzeni ani návštěvníci, kteří mohou se společností PRE a OSRAM otestovat svou zručnost při soutěži „Zašroubuj si své LED světelné zdroje“ nebo mohou zkusit štěstí u společnosti SMA Česká republika při soutěži o FV střídač SUNNY BOY.

Vstupné: 150,- Kč vč. DPH
Zlevněné vstupné (hromadná pro studenty): 50,- Kč vč. DPH
Parkovné: 150,- Kč vč. DPH/den
Více informací a tiskové zprávy vystavovatelů naleznete na www.electroncz.cz
Kontakt pro media: Renáta Bílková, bilkova@abf.cz , Tel: +420 739 003 130