Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Letošní AMPER má před sebou brněnskou premiéru

V období od 29. 3. do 1. 4. 2011 zažije jihomoravská metropole vůbec poprvé atmosféru mezinárodního veletrhu elektroniky a elektrotechniky AMPER. V reálu se ale jedná v pořadí již o 19. ročník ve střední Evropě uznávané a prestižní akce, která po 18 letech svého působení na území našeho hlavního města dospěla, aby ji tak "symbolicky" ozdobilo právo vydat se "do světa".

Společnost Terinvest, pořadatel veletrhu, připravila doprovodný program, který se skládá především z odborných konferencí a seminářů, neboť veletrh je určen především pro odborníky. Z mnoha doprovodných akcí můžeme uvést např. konference "Ceny energií v ČR a SR" za účasti ministrů průmyslu a obchodu z obou zemí. Dále konference "Energie pro budoucnost", kde se bude diskutovat o žhavých tématech jako např. Smart Grids atd. Na programu bude rovněž seminář o inteligentních budovách, tématu, kterému se věnuje stále větší pozornost z hlediska budoucích představ o moderním bydlení. Pořadatelskou novinkou je i kooperační setkávání firem, jehož cílem jsou dvoustranná jednání pro klienty, kteří chtějí oslovit zákazníky, ale sami nevystavují. Akce je plánována na 30. 3. 2011.

V rámci veletrhu se již tradičně pořádá soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu ZLATÝ AMPER, jejíž výsledky budou vyhlášeny při příležitosti slavnostního zahájení veletrhu 29. 3. 2011 od 17.30 hod. Do soutěže bylo koncem února přihlášeno 21 exponátu ze 17 vystavujících společností. Soutěžní novinku letošního programu naopak představuje AMPER IDEA 2011. Akce chce nejen podpořit mladé lidí v podnikání, ale především popularizovat technické studijní obory. Výherce dostane jedinečnou příležitost ukázat, co v něm je, a to za pomoci investorů a podnikatelů, kteří v českém prostředí ztělesňují úspěch. Premiéru si v prostorách BVV také odbude marketingová novinka, prezentační robot "Advee".

Jedním z lákadel veletrhu AMPER je i výstava elektromobilů, kde se představí prestižní výrobci těchto unikátních dopravních prostředků. "Před pavilonem F budou vystaveny všechny typy elektromobilů, které jsou dostupné na českém trhu," uvedl Jakub Špaček ze společnosti Terinvest. Vychutnat na vlastní pocit svezení ve vozítku budoucnosti budou moci návštěvníci například v modelech Peugeot iOn či Tesla Roadster, který dokáže zrychlit na 100 kilometrů v hodině za pouhé čtyři sekundy.

Veletrh Amper se letos poprvé koná v Brně. Před jihomoravskou metropolí stojí nelehký úkol: navázat na prestiž a kvalitu, kterou si tato odborná akce za 18 let působení v Praze vytvořila.