Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na průmyslových veletrzích budou k vidění novinky a inovace

Začátkem května se otevřou brány PVA EXPO PRAHA všem návštěvníkům jarních průmyslových veletrhů. Soubor zahrnuje veletrh FOR INDUSTRY zabývající se strojírenskými technologiemi, veletrh FOR ENERGO zaměřený na výrobu a užití energie, FOR LOGISTIC pro logistiku, skladování a manipulaci, veletrh FOR 3D pro 3D technologie a letos poprvé veletrh informačních systémů pro průmysl – FOR INFOSYS. Kromě široké nabídky nových výrobků a technologií se může odborná veřejnost těšit také na tematické přednášky a semináře. První den veletrhů, tedy 10. května, se navíc uskuteční 2. ročník ENERGO SUMMITu s mezinárodní účastí řečníků.

Letošní 15. ročník veletrhu FOR INDUSTRY by si rozhodně neměli nechat ujít příznivci obráběcích strojů, nástrojů a strojírenských technologií. Mezi vystavovatele se vrací firma TAJMAC – ZPS, která kromě dvou dlouhotočných automatů a jednoho obráběcího centra na ploše přes 200 m² představí také atrakci pro návštěvníky – really speciál ve firemním brandu. Společnost TEXIMP představí 3 až 5osé vertikální vysokorychlostní obráběcí centrum HAAS vhodné pro sériovou výrobu s požadavkem na krátké časy obrábění. Na veletrh se letos vrací také společnost CNC INVEST, nově se představí První hanácká BOW, zatímco tradičně se veletrhu zúčastní společnosti PROFIKA, MRG CZ, TST SERVIS či Pegas-Gonda, RWT, Boukal, Rexim či JC-Metal s novou řadou upínek a novinkou ze svařovacích stavebnic od firmy Siegmund Systém 22. Návštěvníci se mohou těšit na mobilní kalibrační laboratoř M&B CALIBR a dále na prezentaci společností Mitutoyo Česko či DEOM. Pružiny Praha představí novinku – pružiny z nekruhových drátů a prodej kalených planžet. Kromě těchto firem se na veletrhu představí řada dalších vystavovatelů.

Na veletrhu FOR LOGISTIC se již tradičně představí Jiří Štěpánek – INDEVA, WANZL, KASYS a TENTE s novinkou E-Drive 1. Jedná se o elektricky poháněné kolečko, které umožňuje snadnou manipulaci s těžkým nákladem a zvyšuje tím pracovní výkon. Letos poprvé se na veletrhu představí společnost ITFutuRe s komplexní sadou aplikací a nástrojů plusSystem, mající za cíl urychlit, zjednodušit a zpřesnit provádění běžných operací, či společnost CCV, jež drží pozici jediné informačně ucelené vstupní brány do světa EDI a bezpapírové výměny obchodních a logistických dokladů v České republice. V rámci doprovodného programu vystoupí společnost DEKRA s konferencí na téma bezpečné zajištění nákladu i s praktickými ukázkami.

Kdo dále se na veletrzích představí?

Společnost Unicorn Systems předvede na veletrhu FOR INFOSYS své novinky z oblasti informačních a komunikačních technologií jako například ICT řešení. Prostřednictvím svých produktů a služeb sestaví řešení svým zákazníkům z oblasti energetiky a utilit, komunikace a médií, výroby, obchodu i dalších oborů v dohodnuté kvalitě, kvantitě, termínu i rozpočtu a zúčastní se i doprovodného programu, v rámci kterého vystoupí s prezentací na téma Industry 4.0 – Budoucnost IT v průmyslu. Prvního ročníku veletrhu informačních systémů pro průmysl se zúčastní i další zajímaví vystavovatelé, rozhodně si je nenechte ujít.

Mezi vystavovateli veletrhu FOR 3D se představí společnost TOBEINCO, která je prvním českým výrobcem kartonových brýlí na virtuální realitu PanoBoard – Google Cardboard, které je schopna pro klienty potisknout jejich vlastním designem. Návštěvníci veletrhu FOR 3D si mohou vyzkoušet brýle na virtuální realitu značek Homido, Vrizzmo, BeeVR, PanoBoard, 360° kameru 360fly a 360° rigy na GoPro kamery Freedom360 a otestovat si tak zážitek z virtuální reality na vlastní kůži. Na stánku společnosti TECNOTRADE OBRÁBĚCÍ STROJE si budete moci prohlédnout hned tři druhy 3D tiskáren typu MakerBot Replicator 2, MakerBot Replicator 5th Gen a MakerBot Replicator Z18 a zároveň se dozvědět vše o světě 3D technologií. Dále se na veletrhu odprezentují například CheckTerra s.r.o., ABBAS, a.s. a další.

Veletrh FOR ENERGO se doposud zaměřoval především na výrobu a rozvod elektrické energie. Nyní přichází se zcela novou koncepcí, kdy se soustředí zejména na výrobu, rozvod a užití energií v širším pojetí. Nomenklatura se rozšířila ve spolupráci s odborníky na energetiku a s ČVUT v Praze. Generálním partnerem veletrhu FOR ENERGO a ENERGO SUMMITu se stala Skupina ČEZ a partnerem Skupina ÚJV.

ENERGO SUMMIT

Dne 10. května 2016 proběhne již 2. ročník mezinárodního energetického summitu, který se koná vždy jednou za dva roky a reaguje na aktuální témata energetického sektoru. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Elektrotechnická asociace České republiky, Hospodářská komora ČR a nově také předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Využijte příležitost zúčastnit se průmyslových veletrhů

Jednotliví vystavovatelé jistě bezesporu ocení velmi vstřícnou cenovou politiku, a to nejen pro prezentaci strojů. Navíc je Praha již tradičně místem setkání špičkových odborníků, obchodníků a představitelů veřejné správy. Tomuto faktu také přispívá, že je areál PVA EXPO PRAHA výborně dopravně dostupný nejen pro návštěvníky, ale také pro vystavovatele. Nachází se na konečné stanici metra C – Letňany, má ideální napojení na dálnici a obchvaty hlavního města včetně parkoviště v areálu a dalšího odstaveného parkoviště v blízkosti.

FOR INDUSTRY | FOR ENERGO| FOR LOGISTIC | FOR 3D| FOR INFOSYS

10.–13. května 2016 | PVA EXPO PRAHA | www.prumysloveveletrhy.cz


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...