Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozvaděče a rozvodnice za výhodnou cenu v K&V ELEKTRO!

Rozvaděče hrají důležitou roli v každé elektroinstalaci, protože právě na nich spočívá rozvedení energie do jednotlivých obvodů v domě.

Vyberte si ty nejlepší modely ze širokého sortimentu v K&V ELEKTRO! U nás si vybere úplně každý pro jakoukoli aplikaci včetně vybavení.

Rozvaděče podle typu instalace

Na e-shopu K&V ELEKTRO si můžete pořídit domovní rozvodnice, které slouží pro méně náročné instalace např. v rodinném domě, kam se nejčastěji pořizují modulové rozvodnice a elektroměrové nebo pojistkové rozvaděče.

V průmyslových budovách máme vyšší nároky na proudovou zatížitelnost, krytí IP a případně i na větší velikost, kam se vejde větší množství modulárních přístrojů. Tento typ produktu můžete najít pod názvy jako zásuvkové skříně, kompletní rozvaděče i prázdné skříně. Pro rozestavěnou stavbu se používají staveništní rozvaděče jako dočasné řešení.

Specializované rozvaděče mohou sloužit pro fotovoltaické elektrárny, anebo se jiné modely dají využít jako datové a telefonní rozvaděče, plynoměrové skříně, využít můžete i elektroměrové desky.

Konstrukce a dimenzování rozvaděčů

Rozvaděč se skládá ze skříně, která může být plastová anebo kovová z odolného nerezu nebo ocelového plechu, a přidaných modulových přístrojů vevnitř. Rozvaděče se dále dělí také podle stupně ochrany. Krytí IP65 se hodí i do venkovních podmínek. Pro vnitřní aplikace postačí např. IP44.

Kapacita rozvaděče musí odpovídat potřebám dané stavby. Rozvaděč by měl být také dostatečně velký a s možností rozšíření, protože si při případných změnách tak ušetříte práci. Proto existují modulární rozvaděče, které se dají různě zvětšovat i zmenšovat.

Více informací


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama