Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalita, životní prostředí, bezpečnost práce a energetická udržitelnost v popředí zájmu

PRAKAB Pražská Kabelovna s.r.o. úspěšně certifikoval dva nové systémy řízení, další by měl následovat v roce 2026.

Společnost PRAKAB Pražská Kabelovna s.r.o., přední výrobce silových, železničních, ohniodolných a oheň retardujících kabelů s více než stoletou historií, úspěšně certifikovala dva nové systémy řízení dle norem ISO 45001 a ISO 50001. Jedná se o další krok společnosti v rámci procesu neustálého zlepšování kvality, environmentu, bezpečnosti práce a energetické udržitelnosti. Dva nové certifikáty doplňují certifikaci společnosti na systémy řízení dle ISO 9001, kterou PRAKAB drží od roku 1996 a dle ISO 14001, tou disponuje od roku 2004. Ty společnosti pomohly vybudovat solidní základ pro řízení kvality a environmentální odpovědnosti.

„Nové certifikáty doplňují naši dlouhodobou certifikaci dle ISO 9001 a ISO 14001, čímž vytvářejí komplexní systém řízení, který pokrývá klíčové aspekty našeho podnikání – od kvality produktů přes environmentální dopady až po bezpečnost práce a efektivní využívání energií. Naším cílem je neustále zlepšovat naše procesy a přispívat k udržitelnému rozvoji, a tyto certifikáty nám poskytují strukturu a nástroje, jak toho dosáhnout,“ říká Jakub Hladký, Manažer kvality a environmentu. Určitě ale nejde o poslední certifikaci, o kterou společnost usiluje. Společnost již nyní pracuje na implementaci systému řízení bezpečnosti informací dle ISO 27001 a nejpozději v roce 2026 by ho ráda i certifikovala.

Environmentální oblast je pro společnost zásadní oblastí, na kterou klade ve svém provozu velký důraz. „Naše ESG strategie v oblasti udržitelnosti zahrnuje několik klíčových iniciativ: snižování emisí CO2, optimalizaci využívání energií, zvyšování efektivity našich výrobních procesů a minimalizaci odpadu. Chceme se soustředit na implementaci technologií a procesů, které podporují udržitelnost a zároveň zajišťují dlouhodobou konkurenceschopnost na trhu,“ uzavírá Jakub Hladký.

Více informací


PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.
logo PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.

Tradiční český výrobce kabelů - silové kabely, pro ovládání a elektroniku, pro střední napětí, sdělovací, železniční a zabezpečovací, holé vodiče, instalační vodiče a kabely.

 
 
Reklama