Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Do EG.D tříd nastoupilo letos 85 studentů. Přibyly i školy v Třebíči a Hluboké nad Vltavou

85 studentů oboru elektromontér nastoupilo letos v září do EG.D tříd, které distribuční společnost EG.D, patřící do skupiny E.ON, otevřela už druhý rok za sebou.


Letos nastoupilo do EG.D tříd 85 studentů. Po loňském úspěchu v Sokolnicích přibyly letos i školy v Třebíči a Hluboké nad Vltavou

Po loňském úspěšném pilotním ročníku na Střední škole elektrotechnické a energetické v Sokolnicích u Brna, letos otevřelo EG.D své třídy nově i na Střední odborné škole elektrotechnické v Hluboké na Vltavou a Střední průmyslové škole v Třebíči. Do Sokolnic nastoupilo letos 45 studentů, na školu v Hluboké 30 a do Třebíče pak 10.

Jejich absolventi budou po ukončení studia špičkově vyškoleni na používání nejmodernějších postupů v energetice. Distribuční společnost ve spolupráci se školou poskytuje studentům po celou dobu studia odborné vybavení, pomůcky, naučná videa a nabízí jim prospěchové stipendium až 3 000 korun měsíčně, každoroční praxi v EG.D a možnost letní energetické stáže.

Společnost EG.D si chce pomocí svých tříd připravit své budoucí odborníky v oblasti energetiky. EG.D se tím připravuje na skutečnost, že v následujících pěti letech plánuje odejít do penze zhruba třetina jejích provozních pracovníků. A proto aktivně hledá nové talenty. Vloni byl zahájen pilotní ročník v Sokolnicích, pro zdejší úspěch se distributor rozhodl své třídy letos rozšířit i do jiných lokalit.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama