Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kamerové systémy s AI funkcemi - co umí?

Umělá inteligence se v zabezpečení využívá už řadu let. Jaké pokroky udělaly kamerové systémy a co dnešní kamery s integrovanou AI umí?

Moderní bezpečnostní kamerové systémy jsou vybaveny pokročilými videoanalytickými funkcemi, které pracují v reálném čase. Takové kamery využívají i v bezpečnostní agentuře TOP security, kde oceňují lepší možnosti ochrany perimetru, zadání požadované reakce na událost i propojení s dalšími zabezpečovacími systémy.

Funkce chytrých kamerových systémů

Detekce pohybu

Využití AI umožňuje moderním kamerám sledovat prostor a v případě zachycení pohybu provést předem nastavenou akci. Sami si přitom můžete přesně navolit oblast, jakou má kamera sledovat.

Rozpoznání podezřelého chování

Některé kamery dokáží vyhodnotit podezřelé chování. Systém pozná netypické přešlapování i lelkování. Může tak odhalit nejen podezřelé osoby, ale například i nepoctivé zaměstnance ulejvající se v práci.

Narušení oblasti

Kamerový systém může hlídat zadanou oblast a jakmile do ní někdo vkročí/vjede, kamera vás na to upozorní. Podobně lze sledovat i určitou hranici, např. když chcete určit, že parkující vozidla nesmí zajet dál než za vymezenou hranici.

Detekce osob a vozidel

Moderní kamery dokáží rozlišit neškodné pohybující se objekty, jako jsou psi nebo kočky, a reagovat jen na lidskou postavu. Ke speciálním funkcím pak patří rozpoznání obličeje, detekce barvy oblečení, určení pohlaví, nošení brýlí atd. Podobně je to u aut, kdy kamery rozpoznají vozidlo od jiných pohybujících se objektů. Některé kamery mohou rozpoznat i SPZ vozidla, určit jeho barvu, typ nebo dokonce přesný model.

Kamerový systém


TOP security, s.r.o.
logo TOP security, s.r.o.

Patříme mezi přední bezpečností agentury v České republice a to už od roku 1992. Veškeré služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat nejvyšší kvalitu. Pracujeme chytře, systematicky, efektivně. Klientům přinášíme profesionální ...

 
 
Reklama