Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přehled materiálů domovní elektroinstalace

Vypínače a zásuvky již dávno neplní pouze funkční úlohu, staly se estetickou záležitostí. Díky tomu jsou dostupné v mnoha materiálech – pojďme si představit, jaké ve svém sortimentu nabízí OBZOR Zlín.

Dřevo

Populární dřevo se hodí do téměř každé domácnosti. Řady NEXA a RETRO jej shodně přinášejí v dekoru javoru a světlého i tmavě mořeného masivního dubu. Rámečky DECENTE jsou z MDF desky s přírodní dýhou v provedení dubu, ořechu a mahagonu.

Sklo

„Minimalistické domácnosti ocení nadčasové sklo, na které se zespodu nanáší vrstva stálobarevného laku. U rámečků DECENTE je dostupných 18 odstínů. Alternativou je materiál plexisklo v bílé a černé barvě,“ říká Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingového oddělení společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace. Skleněné rámečky RETRO a NEXA jsou černé a bílé.

Kov

Kovové vypínače a zásuvky se vyjímají zejména v industriálně laděných interiérech. Hliníkové rámečky nabízí kolekce VECTIS v různých variantách kovových odstínů, včetně netradičního cortenu či patiny. Kovové rámečky řady DECENTE jsou dostupné v provedení lesklý nerez a matný hliník.

Keramika

Keramické rámečky zaujmou příznivce vintage stylu. U vypínačů RETRO je na výběr černé a bílé provedení, anebo varianta s ručně malovanými motivy s folklorně-rustikálními vzory na bílém podkladu.

Plast

Současné plastové vypínače a zásuvky vyrobené z odolných polykarbonátů uspokojí tradiční interiéry. Jejich součástí jsou účinné UV stabilizátory, tudíž nehrozí blednutí barev. Kolekce ELEGANT je dostupná v široké barevné paletě od pastelových odstínů až po metalické.

Z rozmanitého výběru materiálů rámečků domovní elektroinstalace si vybere každý – fantazii se tedy meze nekladou.

Více na www.obzor.cz.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama