Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré kamery: Sníží náklady na ostrahu a zabrání milionovým škodám

Kombinace chytrých kamer s umělou inteligencí otevírá nové možnosti i v rámci tradičního využití v oblasti ostrahy a správy budov.

Místo operátora se umělá inteligence v jednotlivých kamerách rozhoduje sama. Kamery Mobotix M73 a S74 od Konica Minolta mohou kombinovat až čtyři funkce. Vedle klasické videokamery nabízejí audio výstup, termokameru, senzor na snímání pohybu nebo infračervený přísvit. Jednotlivé kamery přitom fungují jako samostatná zařízení a nevyžadují napojení na další centrální počítač ani software.

Systém automaticky reaguje podle dané situace, například spustí alarm, předá informaci ostraze, rozešle varovnou SMS, vypne příslušný stroj nebo pošle aktuální videozáznam na vybraný server.

V případě elektromobilů, ale i třeba elektrických vysokozdvižných vozíků umějí chytré kamery vyhodnotit případnou rostoucí teplotu akumulátoru nebo dobíjecího stojanu a například jej automaticky vypnout.

Tím, že chytrá kamera upozorní na možný vznik požáru dříve, než vůbec vznikne, ušetří nejen náklady spojené s jeho likvidací, ale předejde i škodám na samotném zařízení.

Odhalí podezřelé chování i kouření v budově

Kamery dokážou rovněž sledovat pohyb osob, a to i za špatné viditelnosti, což je důležité při samotné ostraze objektů. Mohou tak odhalit například neoprávněná vniknutí do areálu firem nebo poškozování jejich majetku. Výhodou je, že umělou inteligenci v kamerách lze „naučit“ i rozpoznávání konkrétních vzorců chování podle potřeb dané firmy. V současnosti se tak kamery od Konica Minolta začínají využívat například i pro predikci vandalismu. 

Více informací


Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.
logo Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.

Společnost se zaměřuje na poskytování produktů souvisejících s digitalizací a automatizací procesů, či s kamerovými systémy. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň distributorem nástrojů Nintex pro automatizaci procesů a robotizaci práce.

 
 
Reklama